crisi d'imatge

Macron pateix una davallada rècord de popularitat a França

Una recent enquesta indica que el president francès tan sols compta amb el 29% de recolzament popular, la més baixa des que va arribar a l'Elisi el maig del 2017

zentauroepp44922168 french president emmanuel macron attends a joint news confer180911131241

zentauroepp44922168 french president emmanuel macron attends a joint news confer180911131241 / FRANCOIS LENOIR

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president francès, Emmanuel Macron, ha patit una davallada rècord de la popularitat aquest estiu i actualment només un 29% dels francesos té una bona opinió de la seva acció, segons l’institut demoscòpic Odoxa.

Aquest percentatge ha disminuït 12 punts percentuals des de juny, destaca Odoxa en un sondeig publicat avui per ‘France Inter’, i afegeix que és, amb diferència, el nivell més baix del seu mandat, iniciat el maig del 2017.

L’institut demoscòpic vincula aquesta evolució des del juny amb l’escàndol sobre el seu responsable de seguretat Alexandre Benalla, amb la polèmica per la piscina a la residència estiuenca del cap de l’Estat a Bregançon, a la costa mediterrània, i amb la dimissió en les dues últimes setmanes de dos dels seus ministres més populars, Nicolas Hulot i Laura Flessel.

Capacitat per influir

De fet, Hulot –antic responsable del departament de la Transició Ecològica– i Flessel –exministra d’Esports– són, després de la seva sortida de l’Executiu, les dues personalitats polítiques més ben valorades pels francesos, amb un nivell de recolzament del 49% i del 30%, respectivament.

Notícies relacionades

El substitut d’Hulot, François de Rugy, al contrari, només està ben valorat pel 14% dels enquestats, mentre que un 30% té una mala opinió i un 56% mostra indiferència.

A més, un 79% estima que la seva capacitat per influir en les decisions del Govern serà menor que la del seu predecessor, que va dimitir precisament denunciant la impossibilitat de poder aplicar el programa de defensa mediambiental que s’havia marcat a l’arribar al càrrec.