destinació Filadèlfia

Dotze passatgers emmalalteixen en dos avions que viatjaven d'Europa als EUA

Dimecres passat va passar el mateix, en aquesta ocasió amb 19 viatgers, en un avió que va arribar a Nova York procedent de Dubai

zentauroepp44931751 180907102716

zentauroepp44931751 180907102716

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Els passatgers i la tripulació de dos vols que van arribar ahir a Filadèlfia procedents d’Europa han sigut sotmesos a exàmens mèdics després que 12 persones que viatjaven a bord mostressin símptomes gripals. La intervenció mèdica succeeix després de detectar-se un brot similar dimecres en un vol que havia arribat a Nova York des de Dubai.

Els 250 passatgers que van arribar a la ciutat nord-americans en dos vols de la companyia American Airlines des de Munic i París van ser "retingudes per a una revisió mèdica" per precaució, va afirmar la portaveu de l’Aeroport Internacional de Filadèlfia.

"Dotze passatgers dels dos vols es van queixar de mal de coll i tos, però cap tenia febre. Cap dels afectats està  greument malalt ni ha entrat en quarantena. Una vegada coneguem els resultats de les proves mèdiques, en 24 hores, podran ser donats d’alta", va dir Benjamin Haynes del Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC). La resta dels passatgers van poder continuar cap a la seva destinació, va afegir. 

Malalts durant el viatge

Notícies relacionades

Dimecres, almenys 19 passatgers d’un vol Airbus 380 de la companyia aèria Emirates Airlines van emmalaltir durant el viatge a Nova York. Deu d’ells van ser atesos en un hospital local. El secretari de premsa de l’alcalde de Nova York, Bill de Blasio, va dir dijous que els resultats de les proves van confirmar que havia contret el virus de la grip. "Algunes proves van donar resultats no concloents sobre altres virus, la qual cosa és normal", va afegir. 

D’altra banda, funcionaris de salut de la ciutat de Houston investiguen el cas d’una persona amb xarampió que possiblement va encomanar el virus a altres persones en una connexió de vol a l’aeroport Hobby d’aquesta ciutat el 21 i 22 d’agost.

Temes:

Estats Units