PROTESTES A ITÀLIA

Unes 15.000 persones en les manifestacions a Milà contra de la cimera Salvini-Orbán

Laura Boldrini, expresidenta de la Cambra, també va sortir al carrer per defensar els valors democràtics de l'amenaça populista i xenòfoba

undefined44808008 people take part in the demonstration   europe without walls180829110240

undefined44808008 people take part in the demonstration europe without walls180829110240 / Matteo Bazzi

1
Es llegeix en minuts
Annalisa Girardi

Unes 15.000 persones han protestat a la plaça San Babila, a Milà, en contra de les polítiques xenòfobes del ministre de l’Interior, Matteo Salvini, mentre aquest es reunia amb Viktor Orbán, primer ministre d’Hongria, segellant una aliança contra la immigració. Les manifestacions, que van tenir lloc a uns 100 metres de l’anomenadacimera de la intolerància, han sigut recolzades per diferents organitzacions, incloent-hi partits polítics d’oposició com ara el Partit Democràtic i Lliures i Iguals. 

"S’està organitzant una nova resistència", van dir els organitzadors, mentre els manifestants mostraven les seves banderes amb l’eslògan "Europa sense muralles" i expressaven el seu desacord amb les polítiques racistes i segregacionistes tant en voga entre les forces xenòfobes del continent. "Salvini ha de deixar de jugar amb les vides dels migrants. Organitzem una manifestació a prop de la cimera per recordar als dos líders el valor de la solidaritat i de l’acollida", es va escriure a la pàgina de Facebook de l’esdeveniment. 

Amenaça populista

"L’Europa d’Orbán no és la nostra", va difondre a les seves xarxes socials l’assessor de les polítiques socials de Milà, Pierfrancesco Majorino. "Estem assistint a una situació de regressió perillosa en què els esforços de la Marina italiana i de les oenagés han sigut neutralitzats en uns mesos per un Govern cruel. A Salvini cal dir-li que no ens portarà de tornada a l’Edat Mitjana", ha agregat. 

Notícies relacionades

En la manifestació va participar també Laura Boldrini, expresidenta de la Cambra dels Diputats i figura clau de l’oposició a Salvini, que va destacar la importància de "defensar els valors democràtics i el futur de les pròximes generacions de l’amenaça populista que vol que Itàlia retrocedeixi i que Europa sigui destruïda, com aquells drets que han convertit el nostre continent en un far de civilització."  

Destruir la humanitat 

"Ens han tractat de taxis marítims i vicetraficants", ha dit Riccardo Gatti, comandant d’un dels vaixells d’Open Arms, en un discurs dirigit als manifestants. "El Govern està donant més vaixells als guardacostes libis, però nosaltres hem vist el que fan, com tracten els migrants i violen els seus drets. Ja no parlen els que moren al mar, volen destruir la humanitat, però veient [l’aspecte d’] aquesta plaça, no crec que ho aconsegueixin".

Temes:

Hongria Itàlia