Crisi política

Zapatero qualifica de "basta calúmnia" que hagi pressionat l'oposició veneçolana

L'excap de l'Executiu espanyol assegura que l'opositor Julio Borges haurà de respondre davant d'aquestes afirmacions

icoy38172625 zapatero170428193442

icoy38172625 zapatero170428193442 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha negat aquest dijous haver pressionat amb anar a la presó membres de l’oposició veneçolana per firmar un acord a la mida del president de Veneçuela, Nicolás Maduro, i ha dit que l’acusació que ha rebut del president de l’Assemblea Nacional del país, Julio Borges, "és una basta calúmnia".

"És una basta calúmnia de la qual el senyor Borges respondrà", ha reclamat Zapatero en declaracions a la Cadena SER  minuts després que aquest l’hagi acusat de ser un "advocat del Govern" que ha amenaçat i pressionat l’oposició amb firmar l’acord per a la convocatòria d’eleccions.

Segons el seu parer, "això és una basta mentida" que fa que pensi que, darrere d’aquestes acusacions, hi ha d’haver "motius molt espuris". De fet, segons ha afegit, "potser té a veure que no estava disposat a recolzar un candidat dels que podien ser de l’oposició".

Calúmnia intolerable

En aquest context, l’expresident ha assegurat que no es quedarà indiferent. "No toleraré aquesta calúmnia", ha asseverat Zapatero, que ha explicat que aquesta acusació "és radicalment contrària" al que ha fet a Veneçuela "en favor de tots els partits de l’oposició".

Així mateix, el socialista ha indicat que farà tot el que estigui a la seva mà perquè es "restitueixi" una afirmació, que "és absolutament calumniosa", perquè, durant aquests tres anys, diu haver intentat "alliberar" persones que són a la presó. "Tot el que estigui a la meva mà, ho faré", ha afegit.

Objectiu: evitar la guerra

Notícies relacionades

A la pregunta de per què ha sigut ell diana de Borges durant els últims dies, Zapatero ha anotat que "és molt sorprenent" i que potser es deu al fet que ell representa "bona part del que és l’oposició veneçolana", que vol un acord democràtic. "El camí és una sortida democràtica i no una de conflictiva", ha remarcat.

D’aquesta manera, espera que es pugui evitar una guerra civil a Veneçuela. "No vull ni pronunciar la paraula". "Crec que, assenyadament, cal anar a buscar una solució dialogada", ha indicat Zapatero, que ha apuntat que hi ha una part de l’oposició, "la més radical", que no vol que es dugui a terme una solució que passi per la via del pacte democràtic.