CATÀSTROFE A ITÀLIA

El primer ministre italià decreta 12 mesos d'estat d'emergència a Gènova

El risc de nous ensorraments obliga a evacuar 632 persones

Els bombers prossegueixen amb les tasques de rescat, que es podrien allargar durant els pròxims dies

jcarbo44660275 fotogaleria genova180814171343

jcarbo44660275 fotogaleria genova180814171343 / ANDREA LEONI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha decretat aquest dimecresl’"estat d’emergència durant 12 mesos" a Gènova, després del’ensorrament del viaducte en el qual han mort almenys 39 persones. L’estat d’emergència cobrirà també la regió que envolta la ciutat, en resposta a la petició feta per les autoritats locals.

Conte ha realitzat aquest anunci després d’una reunió extraordinària del Consell de Ministres a Gènova. L’Executiu italià també ha decidit desbloquejar cinc milions d’euros per a ajuda d’urgència i ha decretat una jornada de dol nacional en una data encara per determinar.

D’altra banda, el risc a nous ensorraments del viaducte Morandi ha obligat a evacuar 632 persones de les vivendes que es troben pròximes a la zona afectada per la caiguda del pont de la A10 per evitar desgràcies majors. El més probable és que les cases hagin de ser demolides, igual que la resta del viaducte.

Pont perillós

"És difícil mantenir les cases sota d’un pont perillós que té possibilitats de desplomar-se o fins i tot ser enderrocat", ha explicat aquest dimecres l’alcalde de la ciutat italiana, Marco Bucci.

Notícies relacionades

Segons les últimes xifres oficials, 39 persones han mort com a conseqüència de l’ensorrament, aquest dimarts, d’uns 100 metres del pont. A més, hi ha 16 ferits, 12 d’ells greus.

Malgrat la perillositat del terreny, els equips de rescat continuen treballant a la zona i s’escarrassen per retirar la runa com més aviat millor, unes tasques complicades que es prolongaran previsiblement durant els pròxims dies, segons va avançar la Creu Roja en una nota.

Temes:

Itàlia