INVESTIGACIÓ EN MARXA

El detingut per l'atropellament a Westminster és Salih Khater, d'origen sudanès

La policia escorcolla dos domicilis a Birmingham i a Nottingham relacionats amb l'autor

salih-khater-el-sudans

salih-khater-el-sudans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia britànica escorcolla aquest dimecres tres propietats a Anglaterra en relació amb la investigació sobrel’atropellament de dimarts davant del Parlament, a Londres, en què tres persones van resultar ferides, van informar les forces de l’ordre.

Els agents registrendos domicilis a Birmingham i un a Nottingham (centre) i continuen amb l’interrogatori d’un home de 29 anys, arrestat ahirdesprés d’envestir l’automòbil que conduïa contra les barreres de seguretat del Parlament britànic.

Segons els mitjans, l’home, Salih Khater, és britànic d’origen sudanès i hauria conduït el seu vehicle –un Ford Fiesta platejat– des de Birmimgham la nit prèvia a l’esdeveniment, investigat com a incident terrorista perquè l’atropellament va ser intencionat.

Pel que sembla, l’arrestat va passar 90 minuts conduint al voltant del barri de Westminsterabans d’atropellar diversos ciclistes i vianants i d’encastar el cotxe contra les barreres d’acer i formigó muntades al voltant del Parlament.

La policia ha indicat que el detingutes nega a cooperar i és interrogat en una comissaria del sud de Londres.

No hi ha més sospitosos

Segons les forces de l’ordre, no hi ha cap altre sospitós en relació amb l’atac i no es va trobar armament al vehicle.

Després de l’esdeveniment, que va passar ahir al matí, la policia va disposar el tancament temporal de l’estació de metro de Westminster i va prohibir l’accés del trànsit a la zona al voltant del Parlament.

Notícies relacionades

Les autoritats van disposar l’any passat el reforç de la seguretat del Parlament després de l’atemptat perpetrat el març de 2017 per un home que conduïa un vehicle.

En aquest atac, Khalid Masood va atropellar diverses persones al pont de Westminster, pròxim al Parlament, on va matar quatre persones, per després baixar i provar d’entrar en l’edifici, on va matar amb un ganivet l’agent de policía Keith Palmer.