El Govern italià exigeix responsabilitats després de l'ensorrament d'un pont a Gènova

De moment la xifra de víctimes ascendeix a 35 i els serveis d'emergència treballen per rescatar de la runa els supervivents

zentauroepp44614257 file photo  italian interior minister matteo salvini gesture180814180354

zentauroepp44614257 file photo italian interior minister matteo salvini gesture180814180354 / Tony Gentile

2
Es llegeix en minuts

El Govern italià ha exigit responsabilitats després de l’ensorrament aquest dimarts del tram d’un pont a la ciutat italiana de Gènova (nord-oest), que ha deixat 35 morts, segons els balanços que s’estan duent a terme fins ara, un esdeveniment que ha generat un debat sobre l’estat de les carreteres del país.

A més dels morts, hi ha desenes de ferits greus i els efectius d’emergències treballen per treure a les persones amb vida d’entre la runa, segons ha confirmat el ministre de l’Interior italià, l’ultradretà Matteo Salvini.

“Com a italià, faré tot el que estigui a la meva mà per tenir noms i cognoms dels responsables passats i presents, perquè és inacceptable que a Itàlia es mori així”, va declarar Salvini.

A la recerca de culpables

En la mateixa línia s’han mostrat altres membres de l’Executiu, format pel Moviment Cinc Estrelles (M5S) i la Lliga, com el ministre d’Infraestructuras, Danilo Toninelli, qui va afirmar que “tots els responsables pagaran”.

L’ensorrament es va produir entorn de les 12.00 locals (10.00 GMT), per causes que encara es desconeixen i que hauran de ser aclarides en una investigació que s’iniciarà en les pròximes hores.

No obstant, ja s’ha despertat al país un debat sobre l’estat de les carreteres, i sobre això Toninelli ha remarcat en una entrevista al canal privat Sky que aquesta autopista estava gestionada per part de la companyia Austostrade per l’Italia, filial d’Atlantia.

“Austostrade per l’Italia tenia una concessió de l’Estat per encarregar-se de la gestió i de la manutenció d’aquesta carretera. La manutenció és absolutament competència d’Autostrade”, ha insistit.

Estaven treballant al paviment

I és que després del sinistre la concessionària italiana ha explicat en una nota que estava treballant per consolidar el paviment del viaducte i que, “tal com estava previst, s’havia instal·lat un pont grua per permetre el desenvolupamentd’activitats de manteniment”.

“Els treballs i l’estat del pont estaven subjectes a la constant observació” de les autoritats locals, ha indicat la companyia.

El ministre de Justícia, Alfonso Bonafede, ha descrit el que ha passat com a “veritable tragèdia” i ha assegurat que “qui hagi de pagar, pagarà”.

Notícies relacionades

D’altra banda, el president de la regió de Ligúria, Giovanni Toti, ha garantit en una nota que “l’àrea està sota control” i que el cos de bombers “està valorant el risc que es produeixin nous ensorraments”.

A la zona es troben ara mateix més de 200 bombers, però també equips de protecció civil, de la policia municipal i d’atenció sanitària, que treballen per retirar tota la runa i salvar les persones vives que hagin pogut quedar atrapades, que és la prioritat.

Temes:

Itàlia