ELECCIONS GENERALS

El partit governant de Zimbàbue obté la majoria al Parlament

La comissió electoral no dona ara per ara els resultats de les eleccions presidencials

zentauroepp44473476 zimbabwe president emmerson mnangagwa talks at the podium at180728172000

zentauroepp44473476 zimbabwe president emmerson mnangagwa talks at the podium at180728172000

1
Es llegeix en minuts
EFE

La formació governant de Zimbàbue, la Unió Nacional Africana de Zimbàbue-Front Patriòtic (ZANU-PF), ha aconseguit mantenir la majoria absoluta al Parlament, quan s’han escrutats el 72% dels vots de les eleccions generals celebrades dilluns passat.

En les últimes dades proporcionades aquest dimecres per la Comissió Electoral de Zimbàbue (ZEC), referent al resultat de les legislatives, el ZANU-PF ha aconseguit 109 escons, davant el principal partit opositor, el Moviment pel Canvi Democràtic (MDC), que de moment en té 41. A més, el recentment fundat Front Patriòtic Nacional (NPF), un partit creat per antics aliats de l’expresident Robert Mugabe, ha assolit un altre escó, junt amb un candidat independent.

A l’espera dels resultats de les eleccions presidencials

Això suposa que la que va ser la formació de Mugabe i la que lidera actualment el president Emmerson Mnangagwa té fins ara més de dos terços dels representants al Parlament, a falta del recompte de 58 escons. La ZEC ha començat a publicar els primers resultats provisionals dels comicis, tot i que no ha al·ludit als resultats de les presidencials.

Notícies relacionades

"Els resultats presidencials només seran anunciats després que la ZEC hagi recopilat tots els resultats", ha apuntat la presidenta de la comissió, Priscilla Chigumba. Segons la llei zimbabuesa, la comissió té cinc dies per recopilar els resultats finals de les presidencials, per la qual cosa els hauria de publicar abans d’aquest dissabte.

Llavors es coneixerà si Mnangagwa aconsegueix mantenir-se en una presidència que se li va concedir després del cop d’Estat contra Mugabe el novembre passat o, al contrari, el país és governat per una persona que no pertany al ZANU-PF per primera vegada en gairebé 40 anys, que, en aquest cas, seria el líder del MDC, Nelson Chamisa.