GUERRA AL PAÍS ÀRAB

Israel permet que s'evacuïn a través del seu territori 800 cascos blancs

Aquests voluntaris, que rescaten civils dels bombardejos estaven amenaçats de mort per l'avenç del règim d'Assad

 

  / SULTAN KITAZ

1
Es llegeix en minuts
Efe / Jerusalén

Israel va permetrel’evacuació  a tercers països per territori sota el seu control, i “com un gest excepcional”, de “cascos blancs”, el cos que fa tasques de rescat a les zones fora de control de les forces governamentals, en vista de l’avenç d’aquestes cap al sud, han informat avui fonts oficials.

Israel hauria permès el trasllat cap a Jordània de 800 membres dels anomenats “cascos blancs”800 membres dels anomenats “cascos blancs”, a través de la línia divisòria amb els ocupats alts del Golan, va indicar el diari israelià Haaretz, que s’havia fet eco prèviament de la informació publicada pel diari alemany Bild.

“El trasllat de desplaçats sirians a través d’Israel és un gest humanitari excepcional. Els civils van ser posteriorment transferits a tercers països”, va expressar en una nota de l’Exèrcit.

Petició dels EUA i la UE

Segons el text del comunicat, “es van evacuar civils de la zona de guerra al sud de Síria a causa de l’amenaça immediata sobre les seves vides”.

“Seguint les instruccions del Govern israelià i els requeriments dels Estats Units i països europeus, l’Exèrcit (israelià) va completar recentment un esforç humanitari per rescatar membres de la societat civil humanitària i les seves famílies”, va afegir.

Avenç del règim

Més tard, el Ministeri d’Afers Estrangers d’Israel va especificar que el grup humanitari rescatat va ser el de “cascos blancs”, que s’ha dedicat a tasques d’auxili al país àrab durant aquests anys de conflicte, i al qual donen recolzament econòmic els EUA i el Canadà.

Notícies relacionades

L’Exèrcit sirià i els seus aliats estan recuperant territori i avançant cap a les àrees que quedaven en poder de l’oposició al sud Síria, limítrof amb Israel i Jordània.

Israel ha aclarit avui en el comunicat que “continua mantenint una política de no intervenció en relació amb el conflicte sirià i que fa responsable al règim sirià de totes les activitats al seu territori”.