Una història de superació

Rescat a Tailàndia: així és l'entrenador dels nens

El monitor de 25 anys es va quedar orfe als 10 i va entrar en un monestir budista

ekapol

ekapol / Sakchai Lalit (AP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per uns va ser un imprudent per fer entrar els nens fins a un lloc no permès, però els pares no el culpen. Al contrari. Li han donat les gràcies per cuidar-se’n i li han demanat que no es culpi. Per Ekapol Chanthawong, l’entrenador de futbol de 25 anys que va portar els 12 nois d’11 a 16 anys a la cova Tham Luang Nang, aquest no és el primer drama en la seva vida. Els seus pares i el seu germà de 7 anys van morir d’una malaltia respiratòria quan ell tenia 10 anys. El petit va quedar a càrrec d’altres familiars.

Dos anys després, van decidir ingressar-lo en un monestir perquè es convertís en monjo budista. El 2015, va deixar monestir i va començar a col·laborar en l’entrenament dels nens de l’equip de futbol Moo Pa de l’equip de futbol Moo Pa. Molts dels jugadors d’aquest equip provenen de famílies pobres i minories ètniques, com és comú a la frontera de Tailàndia amb Birmània.

Habilitats de supervivència

Una tieta de l’Ekapong, Umporn Sriwichai, segons diu el diari anglès ‘Daily Mail’, recorda que els 10 anys al monestir budista el van tornar un jove“saludable físicament i mentalment”i li van ensenyar habilitats de supervivència, que segurament han ajudat els nois a subsistir a la cova. “Els deu haver ajudat a estar calmats i optimistes”, assenyala la dona.

Pel que sembla, l’entrenador ha ensenyat als joves a meditar i a conservar l’energia, fins que han sigut trobats. Els rescatadors han constatat que és un dels que està més feble, perquè ha prioritzat els nois al racionar l’aliment que tenien disponible a la caverna.

Notícies relacionades

El monitor, que acompanyava el fatídic dia els nois perquè l’entrenador titular no va poder fer-ho, ha demanat perdó als pares. La Marina tailandesa ha publicat fotos de cartes que el grup havia escrit a la seva família i al món exterior.  La carta de l’Ekapol, gargotejada en un tros de paper tacat de groc, era breu, però incloïa una promesa i una disculpa. "Vull dir als pares que els nens estan formidablement. La gent se n’està ocupant molt bé i prometo que me’n cuidaré tan bé com pugui. Gràcies a tothom per l’ajuda. I ho sento molt", va escriure el professor.

La nota de l’entrenador

Els pares el recolzen, bona mostra és la carta que li van escriure: "Gràcies per cuidar-te dels nostres fills. Entrenador, vostè és allà amb ells. Surti amb ells, sa i estalvi. No es culpi", han escrit els pares a l’entrenador. Aquest dimarts l’entrenador segueix a la cova amb quatre nois més. Si tot funciona com fins ara, estan a punt de ser rescatats. Segueix aquí en directe l’operació.estan a punt de ser rescatats

Temes:

Tailàndia