Les fortes pluges causen almenys 21 morts al sud del Japó

S'han produït greus inundacions a la meitat sud de l'arxipèlag i 47 persones estan desaparegudes

Hi ha 32 prefectures en alerta màxima i s'ha ordenat l'evacuació d'unes quatre mil persones

zentauroepp44188931 kma01  karatsu  japan   07 07 2018   a resident struggles to180707090901

zentauroepp44188931 kma01 karatsu japan 07 07 2018 a resident struggles to180707090901 / JIJI PRESS

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys 21 persones han mort i 47 estan desaparegudes al Japó per les intenses pluges que afecten a la meitat sud de l’arxipèlag nipó i que mantenen quatre prefectures en alerta màxima per inundacions i esllavissades.

L’Agència Meteorològica del Japó (JMA) manté l’alerta màxima a les prefectures de Kyoto, Hyogo, Okayama i Gifu, a l’oest i al centre del país asiàtic, després d’haver-la aixecat a Fukuoka, Nagasaki, Saga, Hiroshima i Tottori (sud-oest i oest).

Les 21 víctimes,d’entre 40 i 90 anys d’edat, s’han produït a la regió occidental del país, segons han comunicat la policia i els cossos de bombers. La majoria dels morts van ser arrossegats per les crescudes dels rius, encara que alguns, com una dona nonagenària de la ciutat de Kinnoyama, a Hiroshima, van morir després que la seva vivenda s’ensorrés per un esllavissament, segons va apuntar la cadena pública NHK.

Recerca de desapareguts

A més de les víctimes mortals, unes altres 47 persones estan desaparegudes, principalment a les prefectures d’Hiroshima, Ehime i Okayama, on els equips de rescat han ampliat la recerca. Uns 650 membres de les Forces d’Autodefensa (exèrcit nipó) estan participant en les tasques de rescat, i uns altres 21.000 estan preparats per ser desplegats, va assenyalar el ministre japonès de Defensa, Itsunori Onodera.

Notícies relacionades

A part de Kyoto, Hyogo, Okayama i Gifu, en estatd’emergència, unes altres 28 de les 47 prefectures del Japó estan en alerta i les autoritats han ordenat evacuar més de 4 milions de persones.

L’agència meteorològica japonesa va advertir en una roda de premsa que “el terreny s’ha remollit per les precipitacions, pel que existeix risc d’accidents relacionats amb esllavissades o ensorraments fins i tot si la pluja s’atura” i va demanar que es mantingui la vigilància en àrees muntanyoses o pròximes a rius. Les intenses pluges a l’arxipèlag japonès van començar aquest dijous i els meteoròlegs pronostiquen pluges rècord fins demà diumenge. En algunes regions les precipitacions podrien arribar als 80 mil·límetres per hora.