ACCIÓ DE DENÚNCIA

Detinguda una dona per escalar l'Estàtua de la Llibertat

Protestava contra la política d'immigració dels EUA impulsada per Trump

tr4gqwcl1xoekrr3f1kp711100 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Una dona va ser detinguda dimecres després d’escalar el pedestal de pedra de l’Estàtua de la Llibertat, el tribut a la llibertat i la democràcia dels Estats Units, que és a Nova York, per protestar per la política d’immigració impulsada per Donald Trump i la separació de famílies immigrants que arriben al país. La dona va estar tres hores al monument, que va ser evacuat just el Dia de la Independència del país, el 4 de juliol. Al final, la dona va acceptar baixar del monument acompanyada per dos agents de policia. L’activista va ser posada en llibertat hores més tard a l’espera que el fiscal pot ser que presenti càrrecs contra ella.

Notícies relacionades

Les autoritats no han pogut confirmar si la dona era un dels membres d’un grup de manifestants que havia desplegat abans una pancarta en què deia “Abolir l’ICE” –referint-se al Servei d’Immigració i Control de Duanes nord-americà–, en una protesta contra la política migratòria dels Estats Units.

"Ha sigut detinguda amistosament, pacíficament, sense ferits, gràcies a Déu. Tot ha acabat", va explicar a Reuters el sergent David Somma, portaveu del Servei de Parcs Nacionals, que va afegir que els fiscals determinaran els càrrecs que es presentin contra la dona.