Gràcies a internet i l'ADN

13 anys lluny dels seus pares: així ha sigut el retrobament d'una jove xinesa amb la seva família

Kylee Bowers, adoptada als EUA, es va perdre el 2005 quan provava de trobar el camí a casa del seu oncle

chinos-weibo

chinos-weibo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Una jove xinesa que es va perdre fa 13 anys i que va ser adoptada per una família nord-americana va aconseguir retrobar-se amb els seus pares biològics gràcies a una prova de l’ADN i a una pàgina d’internet sobre persones desaparegudes.

El diari independent 'South China Morning Post’ explica aquest dimarts la història de Kylee Bowers, o Liang Jinglang, com era coneguda fins que va desaparèixer als cinc anys i qui el cap de setmana passat va ser rebuda pels seus pares i tres germans a l’aeroport internacional de Canton.

"Soc molt feliç de poder veure els meus pares biològics i els meus germans i germanes cara a cara. Em sento tan afortunada d’haver-los pogut trobar. Tots han sigut tan amables amb mi", ha apuntat la jove.

Perduda quan era petita

Bowers es va perdre de la seva família a Zhongshan, província de Canton, el 2005 quan va provar de trobar el camí de la casa del seu oncle, amb qui estava vivint temporalment.

Després de perdre’s, una senyora la va trobar sola en un pont i la va portar a la policia, però no podia entendre els agents perquè només parlava el dialecte de la ciutat natal de la seva família, Leizhou, a la mateixa província.

Després la van enviar a una institució de beneficència infantil de Zongshan, on va rebre el nom de Zhong Fengmin.

Allà va romandre durant dos anys i tres anys més en una casa d’acollida fins a ser adoptada per una parella nord-americana als12 anys.

Ella va dir que tenia records vagues de casa seva, però sabia que la seva família era pobra i que era el seu segon fill.

Els seus pares adoptius la van animar a mantenir-se en contacte amb l’institut després de dir-los que estava segura d’haver-se perdut i no d’haver sigut abandonada.

Recerca paternal

Durant tots aquests anys, Liang Hua i la seva esposa, Wu Qinmei, van buscar desesperadament la seva filla fins al punt de tenir encara reservat un espai per a ella a casa.

El retrobament va ser possible després que Bowers contactés amb una web anomenada 'Baobeihuijia.com', que prova de reunir els pares amb els seus nens desapareguts.

Els mitjans xinesos van publicar informacions sobre el cas i una notícia va ser llegida per Liang, que va contactar amb Bowers a través de les xarxes socials al maig.

Liang va fer diverses preguntes a Bowers, fins i tot si tenia una petita marca al nas i si recordava haver-se dislocat l’espatlla en caure de l’escenari d’un teatre, segons l’informe. Bowers va dir que va plorar i va respondre: "¡Ets el meu pare!"

Notícies relacionades

Liang va demanar ajuda a la policia i els agents aviat van confirmar que l’ADN de Liang i Wu era compatible amb la mostra que Bowers va deixar en una base de dades xinesa abans de la seva adopció.

Després del retrobament, Bowers tornarà als Estats Units per començar la universitat, però, segons va explicar, espera tornar a la Xina per estudiar i conèixer la seva família biològica.