RELLEU AL GOVERN

Juncker, al saludar Sánchez a Brussel·les: "Aquest és el noi nou"

El president de la Comissió Europea i el dirigent espanyol s'han reunit abans de la cimera europea

852405b5-07f1-4937-a966-68f8d4caa7ee-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts

El cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha reunit aquest dijous a Brussel·les amb el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, que l’ha rebut davant dels periodistes en anglès amb la frase "This is the new guy" (aquest és el noi nou).

Sánchez ha viatjat aquest dijous al matí des de Madrid fins a la capital belga per participar a la tarda en el seu primer Consell Europeu i s’ha traslladat directament a la seu de la Comissió per entrevistar-se amb Juncker. Tots dos s’han saludat somrients davant dels informadors gràfics i de les banderes d’Espanya i la UE, i després del comentari del president de la Comissió han accedit a les dependències de la institució comunitària per començar la seva entrevista.

No és la primera vegada que Juncker i Sánchez es veuen des del relleu al capdavant de la presidència del Govern espanyol perquè tots dos van ser presents en la cimera sobre immigració convocada pel president de la Comissió diumenge passat i a la qual van assistir diversos líders comunitaris.

En aquesta ocasió ja hi va haver una primera salutació i una breu conversa, però avui és la primera vegada en què tots dos mantindran una reunió sols i en què, segons fonts espanyoles, Sánchez reiterarà l’aposta "decididament europeista" del seu Govern.

Assignatures pendents

Notícies relacionades

Alguns assumptes que seran presents en el Consell Europeu que començarà a la tarda, com la manera de fer front al creixent problema de la migració o la reforma de l’eurozona, també es comentaran en la reunió entre Juncker i el president del Govern espanyol.

Després, Sánchez participarà en una reunió de líders socialistes europeus prèvia a la cimera comunitària. Ell ja ha acudit en nombroses ocasions a aquest tipus de cites, però la d’avui serà la primera a la qual assisteixi en la seva condició de president del Govern espanyol.