EL DRAMA DEL MEDITERRANI

Salvini demana a Malta que obri els seus ports al barco amb 224 immigrants

El ministre de l'Interior amenaça la tripulació del Lifeline amb detencions si arriben a Itàlia

jcarbo43889082 lifeline inmigrantes180621194055

jcarbo43889082 lifeline inmigrantes180621194055 / HERMINE POSCHMANN MISSION LIFE

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l’Interior italiàMatteo Salvini, ha instat avui les autoritats de Malta que obrin els seus ports al barco del’ONG alemanya Lifeline, amb 224 immigrants a bord, i ha amenaçat la tripulació amb detencions si arriben a Itàlia.

Salvini ha publicat a Twitter que el barco de Lifeline és actualment en aigües de Malta i que s’ha instat les autoritats d’aquest país "que obrin els ports per la seguretat de la tripulació i els passatgers". "És clar que aquesta nau després serà confiscada i la seva tripulació detinguda. Mai més el mar per traficar", ha afegit.

Es repeteix així el que va passar amb el barco Aquarius de les ONG SOS Méditerranée Metges sense Fronteres, que després del rebuig de Malta i Itàlia va desembarcar els 630 immigrants que portava a bord al port de València, amb l’oferiment del Govern espanyol.

El portaveu de Lifeline, Axel Steier, ha explicat que de moment no ha rebut cap instrucció per part de les autoritats italianes després d’haver rescatat dimecres a la matinada 224 persones. "No en tenim cap notícia. No s’ha produït el transbord dels immigrants i tampoc no ens han trucat per assignar-nos un port segur", ha subratllat Steier.

Trasllat

Notícies relacionades

El ministre d’Infraestructures i Transports, Danilo Toninelli, ha explicat que els 224 rescatats serien traslladats a barcos de la Guàrdia Costanera i que l’embarcació humanitària sigui conduïda a un port a Itàlia per ser investigada.

Toninelli va gravar un missatge a Facebook i va llegir un comunicat del Govern holandès en el qual assegura que aquesta nau "porta il·legalment la bandera holandesa" i, per tant seria, requisada i portada a port. No obstant, l’ONG alemanya va publicar a les xarxes socials els documents que proven que l’embarcació està efectivament registrada a Holanda en data 19 de setembre del 2017 i amb validesa fins al 2019.