cimera històrica

Aquest és el comunicat conjunt firmat per Trump i Kim

Tors dos mandataris es comprometen a construir un règim de pau durador i estable a la península de Corea i a treballar en la desnuclearització

documentos / SAUL LOEB (AFP)

documentos
zentauroepp43715870 epa9481  singapur  singapur   12 06 2018   el presidente est180612093233

/

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Aquest és part del comunicat conjunt que han fet públic el president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder de la República Popular Democràtica de Corea (RPDC). Kim Jong-un

“El president Trump i el president Kim Jong-un han portat a cap un intercanvi d’opinions ampli, profund i sincer sobre els temes relacionats ambl’establiment de noves relacions entre els EUA i la RPDC i la construcció d’un règim de pau durador sòlid a la península coreana.  El president Trump s’ha compromès a proporcionar garanties de seguretat a la RPDC, i el president Kim Jong-un ha reafirmat el seu ferm i infrangible compromís de completar la desnuclearització de la península de Corea”.

El document enumera els quatre punts bàsics del pacte:

“1. Els Estats Units i la RPDC es comprometen a establir noves relacions en conformitat amb el desig de pau i prosperitat dels pobles dels dos països.

2. Els Estats Units i la RPDC uniran els seus esforços per construir un règim de pau durador i estable a la península de Corea.

3. Reafirmant la Declaració de Panmunjom del 27 d’abril de 2018, la RPDC es compromet a treballar cap a la desnuclearització completa de la península de Corea.

Notícies relacionades

4. Els Estats Units i la República Popular Democràtica de Corea es comprometen a recuperar les restes de presoners de guerra i la repatriació immediata dels ja identificats”.

El text qualifica la cimera d’”esdeveniment de gran importància” i diu que ha obert “un nou futur”. Tots dos líders es comprometen “a implementar els punts d’aquesta declaració de manera completa i expedita i dur a terme negociacions de seguiment dirigides pel Secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, i un funcionari rellevant de RPDC com més aviat millor”.