crisi política

Le Pen diu que la UE ha donat "un cop d'estat" a Itàlia

La presidenta del Front Nacional arremet contra el president italià, Sergio Mattarella, que ha vetat el govern proposat per Conte, i diu que és un "robatori al poble italià"

zentauroepp43457960 head of the front national far right party marine le pen giv180528121915

zentauroepp43457960 head of the front national far right party marine le pen giv180528121915 / ALAIN JOCARD

1
Es llegeix en minuts
Afp

La màxima dirigent de l’extrema dreta francesa, Marine Le Pen, ha acusat aquest dilluns a la Unió Europea de donar "un cop d’estat" a Itàlia, després que el president italià, Sergio Mattarella, rebutgés ahir la llista de ministres presentada per Guiseppe Conte, representant dels dos partits populistes que van obtenir millor resultat en les eleccions del mes de març passat, la xenòfoba Lliga Nord i l’antisistema Moviment 5 Estrelles (M5S). Mattarella va vetar l’Executiu de Conte per haver inclòs en la llista com a ministre d’Economia a l’euroescèptic Paolo Savona.

Notícies relacionades

"La Unió Europea i els mercats financers han confiscat una altra vegada la democràcia", ha escrit la dirigent del Front Nacional a Twitter. "El que ha ocorregut a Itàlia és un cop d’estat, un robatori al poble italià per part de les institucions il·legítimes. Davant aquesta negació de la democràcia, la còlera dels pobles creix per tot Europa".

Polítiques d’austeritat

Després del cop de porta a Conte, Mattarella té previst proposar a Carlo Cottarelli que formi un Executiu de transició fins a celebrar noves eleccion. Cottarelli és un exdirectiu del Fons Monetari Internacional i defensor de les polítiques d’austeritat pressupostària, conforme amb les preferències de Brussel·les.