crisi política

El president italià encarrega formar govern a l'economista Cottarelli

Sergio Mattarella ha elegit un exdirectiu de l'FMI després de vetar l'executiu proposat per la Liga i el Moviment 5 Estrelles (M5S)

zentauroepp43523486 former senior international monetary fund  imf  official car180528124342

zentauroepp43523486 former senior international monetary fund imf official car180528124342 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

El president italià, Sergio Mattarella, ha encarregat aquest matí formar govern a Carlo Cottarelli, un economista de 64 anys, exdirectiu del Fons Monetari Internacional (FMI), que ha acceptat la tasca amb "reserves".

Notícies relacionades

Cottarelli ha assenyalat que les noves eleccions a Itàlia se celebraran com a molt tard "a començaments del 2019". "Em presentaré al Parlament amb un programa que, si obté la confiança, inclourà la votació als pressupostos del 2019. Després, el Parlament serà dissolt i es convocaran eleccions a començaments del 2019", ha dit. Cottarelli ha afegit, tanmateix, que si no té la confiança de la cambra, els comicis tindran lloc "després del mes d’agost".

Veto a Savona

La nova decisió de Mattarella arriba després que ahir rebutgés firmar la llista de ministres del Govern de coalició entre la ultradretana Lliga i l’antisistema Moviment 5 Estrelles (M5S), a causa de la presència de l’euroescèptic i crític amb l’euro Paolo Savona com a ministre d’Economia.

Temes:

Itàlia