'RUSIAGATE'

Mueller amenaça de citar a declarar Trump davant d'un jurat

El fiscal que investiga el 'Rusiagate' ha posat sobre la taula la possibilitat de fer comparèixer el president si aquest es nega a ser interrogat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fiscal nord-americà que investiga la trama russa, Robert Mueller, ha amenaçat l'equip legal de Donald Trump de citar el president dels Estats Units si aquest es nega a col·laborar i a ser interrogat, segons ha publicat aquest dilluns el ‘Washington Post'.

Mueller va fer aquesta advertència durant una reunió el 5 de març passat, segons les informacions que ha rebut el rotatiu. Davant els dubtes dels advocats de Trump sobre l'estratègia que cal seguir amb la investigació, que incloïen la no-col·laboració, Mueller ha posat sobre la taula la possibilitat de citar el president per comparèixer davant d'un gran jurat. 

L'advertència va provocar la irritació dels advocats del mandatari. Un d'ells, John Dowd, que en el moment de la reunió liderava l'equip legal, va contestar al fiscal: "Això no és un joc. Estàs interferint amb la feina del president dels Estats Units". Dowd va dimitir a finals de març, poques setmanes després de la reunió, al·legant que no estava d'acord amb l'estratègia de l'equip legal en la investigació. 

Mueller va ser designat fa un any pel Govern nord-americà per investigar la suposada ingerència russa a les eleccions presidencials del 2016, així com els possibles nexes entre la campanya de Trump i el Kremlin. Aquest dilluns, 'The New York Times' va fer públic un qüestionari de mig centenar de preguntes que Mueller va fer arribar als advocats del president al març per a l'interrogatori. 

"Caça de bruixes russa"

Notícies relacionades

Les preguntes inclouen un ampli ventall de qüestions referents a la investigació que Mueller ha portat a terme els últims dotze mesos, però no s'hi s'aprecia un interès especial per les decisions de Trump que podrien haver incorregut en obstrucció a la justícia

Així mateix, una desena de preguntes indaguen sobre els possibles nexes de Trump i el seu entorn amb Rússia. Per la seva banda, el president ha qualificat aquest dimarts de "molt vergonyós" que "les preguntes relacionades amb la caça de bruixes russa es filtressin als mitjans".