GUERRA AL PRÒXIM ORIENT

L'ambaixador de Rússia davant l'ONU no descarta una guerra si els EUA ataquen Síria

"Esperem que no s'arribi a un punt de no retorn", adverteix Vassili Nebenzia

mbenach42534224 foreign ministers  sergei lavrov  l  of russia  mevlut cavus180317094215

mbenach42534224 foreign ministers sergei lavrov l of russia mevlut cavus180317094215 / MUKHTAR KHOLDORBEKOV

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas

Des que es va començar a parlar d'un nou bombardeig nord-americà contra el règim de Baixar al-Assad, els portaveus de Rússia havien mantingut un perfil baix i havien evitat caure en la retòrica bel·licista. Fins a aquest dijous.

Després d'una sessió a porta tancada del Consell de Seguretat de l'ONU on es va debatre de nou la guerra a Síria, l'ambaixador rus davant l'ONU, Vassily Nebenzia, no ha descartat la possibilitat d'una guerra entre les dues superpotències nuclears si el bombardeig nord-americà finalment tenia lloc. 

Notícies relacionades

"No podem excloure cap possibilitat, desafortunadament, perquè hem vist els missatges que arriben des de Washington; són molt agressius", ha remarcat Nebenzia. "La principal prioritat és evitar el risc d'una guerra; esperem que no s'arribarà a un punt de no retorn", ha continuat.

Preparatius per a la guerra

Rússia ja ha portat a mar obert els vaixells de guerra que mantenia amarrats a la base de Tartus, com a part d'un procediment habitual per evitar que es vegin afectats en cas de bombardeig. També ha advertit als EUA que les bateries antiaèries que protegeixen el port de Tartus i la base aèria de Khmeimim no han de patir cap dany sota cap concepte perquè "les conseqüències" serien "imprevisibles", com han advertit fonts militars russes a la premsa local.