CROADA CONTRA JEFF BEZOS

Trump culpa Amazon de destruir milers de petits negocis

"A diferència d'altres, paguen pocs impostos o cap per fer servir el nostre sistema postal", es queixa el president dels EUA

Amazon CEO Jeff Bezos introduces the new Kindle Fire tablet in New York, September 28, 2011. The Kindle Fire will be available November 15. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand

Amazon CEO Jeff Bezos introduces the new Kindle Fire tablet in New York, September 28, 2011. The Kindle Fire will be available November 15. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand / EMMANUEL DUNAND (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president nord-americà, Donald Trump, ha carregat aquest dijous contra el gegant tecnològic Amazon i l'ha responsabilitzat del tancament de "molts milers" de negocis minoristes.

"A diferència d'altres, paguen pocs impostos o cap als governs estatals i locals, utilitzen el nostre sistema postal com a repartidor (cosa que causa una gran pèrdua per als EUA) i estan deixant fora del negoci molts milers de minoristes", ha assegurat Trump al seu compte oficial de Twitter.

El mandatari ha recordat que ell ja havia expressat la seva preocupació sobre el gegant del comerç electrònic "molt abans de les eleccions" presidencials, que es van celebrar el novembre del 2016.

Caiguda en borsa

El valor d'Amazon en borsa va caure aquest dimecres un 4,38% després que diversos mitjans apuntessin en les últimes hores que Trump té com a objectiu "perseguir" la firma fundada pel multimilionari Jeff Bezos.

Aquesta no és la primera vegada que Trump carrega contra Amazon i l'acusa de perjudicar empreses de tot el país i provocar la pèrdua de llocs de treball, ja que ha criticat l'empresa amb seu a Seattle (Washington, EUA) en diverses ocasions des que va arribar a la Casa Blanca.

Al desembre, el president va instar el servei postal dels EUA a cobrar "molt més" a Amazon per l'entrega de paquets.

Cobrar més pel servei postal

"¿Per què el servei postal dels EUA, que està perdent milers de milions de dòlars a l'any, cobra tan poc a Amazon i a altres per l'entrega dels seus paquets i fa així Amazon més ric i el servei postal més tonto i pobre?", va afirmar llavors Trump al seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

Al mandatari també l'irrita la dura cobertura que fa de les seves polítiques el diari Washington Post, propietat de Bezos, i els seus tuits crítics amb aquest diari solen portar al davant el nom de la firma de comerç electrònic.

#AmazonWashingtonPost, a vegades citat com el guardià perquè Amazon no pagui impostos per internet (com caldria), només publica NOTÍCIES FALSES!", va escriure a finals de juny de l'any passat.