MILIONARIS

El fundador d'Amazon és la persona més rica del món segons 'Forbes'

Jeff Bezos, creador del gegant nord-americà, acumula una fortuna de més de 90.000 milions d'euros

El CEO d’Amazon, Jeff Bezos, durant una conferència, el setembre passat a Santa Monica (Califòrnia).

El CEO d’Amazon, Jeff Bezos, durant una conferència, el setembre passat a Santa Monica (Califòrnia). / AP / REED SAXON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fundador d'AmazonJeff Bezos, ha debutat avui a la llista anual de les persones més riques del món divulgada per la revista Forbes. La fortuna de Bezos puja a una mica més de 90.000 milions d'euros, i això representa la primera vegada que algú entra a la llista amb un xifra tan alta.

Bezos va sumar al seu patrimoni 31.500 milions d'euros l'últim any, el guany més elevat en aquest període registrat per Forbes, que el distingeix al seu article com "l'única persona" que ha entrat en el rànquing amb una "fortuna en dòlars de 12 xifres".

El fundador de Microsoft, Bill Gates, que ha encapçalat la llista dels més rics 18 vegades en els últims 24 anys, figura en aquesta ocasió en segon lloc, amb un patrimoni de 72.500 milions d'euros, 3.200 milions més que l'any anterior. Forbes assenyala que la distància que separa les fortunes de Bezos i Gates, enfocat des de fa anys a les tasques filantròpiques, és "la més àmplia entre els dos primers llocs registrada des del 2001".

Als dos magnats els segueix un altre nord-americà, el financer Warren Buffet, amb una fortuna de 67.650 milions d'euros. En el quart lloc de la llista hi ha el francès Bernard Arnault, que ha pujat set llocs i torna a ser l'europeu més ric, amb gairebé 58.000 milions d'euros.

Els 57.200 milions de Mark Zuckerberg, creador de Facebook, deixen alt el llistó dels cinc més rics del món, entre els quals falta aquest any l'espanyol Amancio Ortega. El fundador de la botiga de roba Zara va perdre 1.050 milions i queda en sisè lloc, amb una fortuna d'una mica menys de 56.400 milions d'euros.

Notícies relacionades

A la llista, que inclou 2.208 persones de tot el món amb un mínim de 1.000 milions de dòlars al seu haver, hi ha 259 noms nous. D'altra banda, 121 persones que s'havien classificat prèviament n'han quedat fora a causa de les pèrdues o als fets polítics, entre ells deu poderosos àrabs que hi figuraven l'any passat.

Forbes compta entre els seus nou-rics els primers "mil milionaris" de les criptomonedes; dos fabricants de joguines canadencs propietaris de les marques Hatchimals i PAW Patrol; dos nord-americans que van fundar Wayfair i l'hereva de 35 anys que dirigeix la cadena d'hamburgueseries In-N-Out.