Anar al contingut

ESTUPOR A ANGLATERRA

Trobat mort a Londres un exiliat rus pròxim al multimilionari Borís Berezovski

El cos sense vida de Nikolai Gluixkov, de 68 anys, va ser trobat dilluns al seu domicili de la capital britànica

Begoña Arce

Trobat mort a Londres un exiliat rus pròxim al multimilionari Borís Berezovski

KIERAN DOHERTY

Un exiliat rus enemic del president Vladímir Putin i col·laborador pròxim del difunt multimilionari Borís Berezovski va ser trobat mort aquest dilluns per uns familiars al seu domicili de Londres. La mort es va produir per causes "inexplicables", segons un comunicat de la policia metropolitana.

L'exiliat rus mort, Nikolai Gluixkov, de 68 anys, és un antic directiu de la companyia aèria russa Aeroflot que va ser condemnat en dues ocasions per frau per les autoritats de Moscou.

Refugiat a la capital britànica, era soci i amic íntim de l'oligarca Borís Berezovski, un altre gran enemic de Putin. Berezovski va aparèixer penjat el 2013 a la seva mansió d'Anglaterra en circumstàncies que mai es van arribar a aclarir. Els forenses no van poder determinar si va ser un suïcidi o un assassinat.

Gluixkov estava convençut que l'havien matat i així ho havia dit públicament. La seva desaparició ara està sent investigada per la policia antiterrorista, a l'espera dels resultats de l'autòpsia, que se sabran en els pròxims dies. De moment “no hi ha proves que suggereixin una vinculació amb l'incident de Salisbury”, segons Scotland Yard.