Marine Le Pen, imputada per publicar fotos d'execucions de l'Estat Islàmic

La presidenta del Front Nacional s'arrisca a tres anys de presó i una multa de 75.000 euros per difusió d'imatges violentes

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

La justícia francesa va decidir ahir imputar Marine Le Pen, presidenta de l’ultradretà Front Nacional, per un possible delicte de difusió d’imatges violentes a l’haver publicat el 2015 fotos d’execucions de l’autoproclamat Estat Islàmic (EI) al seu compte de Twitter. El novembre passat, l’Assemblea Nacional li va retirar la immunitat parlamentària de què disposava en qualitat de diputada, obrint així la via perquè la líder de l’FN comparegués davant els tribunals.

Els fets es remunten al 16 de desembre del 2015. Furiosa pel paral·lelisme entre el seu partit i l’EI que, segons el seu parer, va realitzar el periodista Jean-Jacques Bourdin a l’emissora BFMTV mentre entrevistava l’expert en gihadisme Gilles Kepel, Le Pen va reaccionar abocant a la xarxa la imatge de la decapitació del periodista nord-americà James Foley a mans de gihadistes de l’EI.

Notícies relacionades

La fiscalia de Nanterre va obrir una investigació per «difusió d’imatges violentes» i la presidenta de l’FN es va veure obligada a retirar el tuit de Foley a petició de la família de l’antic ostatge nord-americà. Le Pen es va considerar víctima d’una «persecució política» i va acusar l’Assemblea de «voler emmordassar» un partit de l’oposició.

«És millor ser un gihadista que torna de Síria que una diputada que denuncia les infàmies de l’EI, s’assumeixen menys riscos judicials...», va arribar a dir. Ara, els jutges de la fiscalia de Nanterre que instrueixen la causa han dictaminat la seva imputació per un delicte que el Codi Penal francès castiga amb fins a tres anys de presó i una multa de 75.000 euros.