SEGREST MASSIU

Nigèria confirma el segrest de 110 nenes després de l'atac de Boko Haram

El Govern nigerià posa fi al ball de xifres després d'una setmana de donar informacions contradictòries

zentauroepp42304331 relatives are seen during a condolence visit to the mother o180226111336

zentauroepp42304331 relatives are seen during a condolence visit to the mother o180226111336 / AFOLABI SOTUNDE

1
Es llegeix en minuts
Agències / Abuja

El Govern de Nigèria va confirmar ahir la desaparició de 110 estudiants de l’escola femenina de secundària de Dapchi, que el 19 de febrer passat va ser atacada pel grup gihadista Boko Haram. El president nigerià, Muhammadu Buhari, va reconèixer ahir que les estudiants van ser «segrestades».

Després de reunir-se diumenge amb els familiars de les desaparegudes, amb el director del centre i amb les autoritats locals de Yobe (la regió on se situa Dapchi), el ministre d’Informació, Lai Mohammed, va confirmar també que 110 de les 906 estudiants matriculades al centre segueixen desaparegudes arran de l’assalt del grup gihadista. Amb aquestes declaracions, l’Executiu nigerià va posar fi al ball de xifres després d’una setmana de donar informacions contradictòries.

Els milicians de Boko Haram van arribar a Dapchi el dilluns 19 a la nit en camions, amb armes pesants i uniformats de camuflatge, fet que  va provocar la fugida de centenars d’alumnes i professors. Des que va tenir lloc aquest atac, la informació proporcionada tant per les autoritats estatals com per les locals ha sigut confusa i canviant.

Notícies relacionades

Aquest nou episodi s’ha produït quan falten dos mesos perquè es compleixin quatre anys del segrest de més de 200 estudiants en un altre col·legi a Chibok, a l’estat veí de Borno. Més de 100 d’aquelles nenes han sigut alliberades, però 112 encara estan en captiveri.