FIDELITAT CANINA

Mor Capitán, el gos que va vetllar durant una dècada la tomba del seu amo a l'Argentina

Després de la mort del seu amo, el gos es va escapar de la casa familiar i va viure durant més de 10 anys al cementiri on descansaven les restes del seu propietari

zentauroepp42224669 arg101  villa carlos paz  argentina   20 02 2018  fotograf a180221125612

zentauroepp42224669 arg101 villa carlos paz argentina 20 02 2018 fotograf a180221125612

1
Es llegeix en minuts
Efe / Buenos Aires

Capitán, el gos que durant més d'una dècada va vetllar la tomba del seu amo a la localitat argentina de Villa Carlos Paz, a la província de Córdoba, ha mort al mateix cementiri on reposen les restes del seu amo. 

"No havia vist mai una cosa tan fidel", ha explicat Marta Clot, la florista del cementiri, al recordar l'animal, de 16 anys, que ha aparegut mort als lavabos del cementiri i que ja arrossegava malalties i problemes de visió. 

El gos va ser un regal sorpresa que Miguel Guzmán li va fer al seu fill Damián el 2005, no obstant, el març de l'any següent, Miguel va morir i el gos va desaparèixer de la casa familiar, segons va explicar a Efe el director del cementiri, Héctor Baccega, el 2012. 

Després d'un temps desaparegut, els Guzmán van creure que Capitán s'havia mort o havia sigut adoptat per una altra família, fins que un dia el van trobar al cementiri, sobre la tomba de Miguel

Segons han explicat els treballadors i habituals del cementiri, el gos solia deambular pel lloc durant el dia i al vespre buscava la tomba del seu amo per descansar.

Problema al maluc 

"Solia dormir a la tomba del seu amo", ha explicat Clot, i afegeix que en els últims temps "gairebé no pujava pel problema que tenia al maluc, estava molt feble". 

Notícies relacionades

"Li faltava parlar, res més. Era molt dolç", ha afegit la dona, que es va encarregar d'alimentar Capitán i donar-li la medicació fins al final dels seus dies. 

La intenció, ara, és que com que Capitán va passar la seva vida al cementiri sigui aquí on descansin les seves restes, encara que per fer-ho les autoritats locals hauran de concedir un permís