MATANÇA ALS EUA

Aquests són els herois i les víctimes de la massacre de Florida

Un professor i un entrenador de futbol americà van morir al voler salvar els seus alumnes

La majoria dels morts eren nois d'entre 14 i 18 anys

zentauroepp42128087 topshot   mourners hug during a prayer vigil for the victims180216114811

zentauroepp42128087 topshot mourners hug during a prayer vigil for the victims180216114811 / RHONA WISE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aaron Feis treballava com a ajudant de l'entrenador de l'equip de futbol americà de l'institut Marjory Stoneman Douglas, a Florida, que dimecres es va veure marcat per la tragèdia quan un exalumne, Nikolas Cruz, de 19 anys, va entrar al centre amb un rifle d'assalt i va obrir foc contra els seus antics companys i professors. Va causar 17 morts. 

Feis, de 37 anys, casat i amb un nadó, una de les figures més admirades pels estudiants de l'institut, va morir actuant com a escut humà, protegint els alumnes de les bales. 

"Els nois d'aquesta comunitat l'adoraven... Va morir de forma tràgica, inhumana, però ho va fer protegint els altres", ha lamentat el xèrif del comtat de Broward, Scott Israel. 

El professor

Scott Beigel, de 35 anys, professor de Ciències Socials, també va ser tocat pels trets quan va intentar tancar amb clau la porta de la classe on havia posat fora de perill els seus pupils. 

La mare d'un dels seus alumnes, Jennifer Zeif, assegura que el seu fill Matthew, de 14 anys, va ser l'últim a entrar a la classe, just davant de Beigel i pocs segons abans que el professor fos tocat per un tret, segons explica The New York TimesThe New York Times. "El senyor Beigel es podria haver avançat a Matthew i haver entrat a la classe primer", ha declarat Zeif. "En aquest cas, Matthew hauria sigut el que hauria acabat estès al passadís". 

La majoria de les víctimes, estudiants

Beigel i Feis són dues de les heroiques figures que ha deixat la tragèdia de Parkland, en què van morir 15 persones més, la majoria joves estudiants d'entre 14 i 18 anys, amb ambicions i somnis que dimecres es van veure truncats pels trets de Cruz. 

Una de les víctimes, Nicholas Dworet, de 17 anys, competia a l'equip de natació de l'institut i acabava de rebre una beca per estudiar a la Universitat d'Indianapolis i competir a l'equip universitari. 

Notícies relacionades

Jaime Guttenberg tenia 14 anys i acabava de començar l'institut. Apassionada de la dansa, es passava hores i hores assajant, i era molt popular entre els seus professors pel seu sentit de l'humor. 

Joaquin Oliver, nascut a Veneçuela i de 17 anys, acabava d'aconseguir la ciutadania nord-americana, era un amant de la poesia i jugava a bàsquet a la Lliga de la ciutat, per a la qual s'entrenava amb l'ajuda del seu amic Julien, que va aconseguir salvar-se, com en altres casos, amagat en un armari.