ESCRITS A FACEBOOK

Una musulmana de 'La Voz' a França deixa el concurs per uns polèmics comentaris sobre l'atemptat de Niça

La francesa Mennem Ibtissem, que va crear sensació per la seva interpretació de la cançó 'Hallelujah' de Leonard Cohen, ha sigut molt qüestionada pels escrits que va penjar a Facebook de l'atac terrorista del 2016

zentauroepp41979056 mennel ibtissem180209194842

zentauroepp41979056 mennel ibtissem180209194842

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La decisió ja està presa. Mennel Ibtissem, una jove francesa musulmana de 22 anys, candidata a 'La Voz', abandona el programa que emet TF1 assetjada per les crítiques que ha rebut per uns missatges que va penjar a Facebook els dies posteriors a l'atemptat de Niça del 2016, en què van morir 86 persones, i que ara han sortit a la llum pública.

"Com a artista, cantant, he participat a 'La Voz' amb la intenció d'unir, no de dividir, d'obrir els esperits, no d'enfosquir", ha dit ara després d'anunciar la seva retirada. "Tinc fe en la humanitat i en la bona voluntat de la gent; tinc fe en un futur ple d'amor, de pau i de tolerància. Tinc fe en el meu país, França", ha dit la jove d'origen sirià.

Ibtissem, nascuda a la localitat francesa de Besançon, a l'est del país, va crear sensació amb la seva interpretació en anglès i àrab de la cançó 'Hallelujah', de Leonard Cohen, el 3 de febrer. El vídeo de la seva actuació es va fer ràpidament viral i va aconseguir més de 900.000 visites en poc temps. Llavors tot van ser elogis, fins que internautes van començar a buscar el seu passat a la xarxa i van trobar uns textos a la seva pàgina de Facebook que han tingut una gran repercussió.

En els seus breus escrits, Ibtissem va donar crèdit a la teoria del complot en els atemptats de Niça i va culpar el Govern de l'atac a la església a Saint-Etienne-du-Rouvray, on va ser assassinat un sacerdot d'avançada edat. "¡Està bé que s'hagi convertit en una rutina, un atac a la setmana!", va escriure després de l'atac de Niça. I en un altre va ironitzar amb el fet que el terrorista portés els seus documents d'identitat amb ell. "És cert que quan planifiques un acte brut no t'oblides de portar els teus documents". Els comentaris anaven acompanyats amb el 'hashtag' "#PrenezNousPourDesCons", que significa "ens prenen per idiotes". Després de l'assalt a l'església va escriure:  "El verdader terrorista és el nostre govern". Els tuits ja han sigut esborrats de la xarxa.

Notícies relacionades

Després que s'hagin fet públic els seus comentaris, Ibtissem ha demanat perdó i ha dit que els seus escrits han sigut mal interpretats. "Òbviament que condemno el terrorisme. Mai he volgut fer mal a ningú i la idea que ho he fet a propòsit em fa molt de mal. Seguiré difonent el meu missatge de pau i tolerància, lluny de tot tipus de fanatisme", ha assenyalat.