contra la importació il·legal

Duterte ordena triturar desenes de cotxes de luxe a les Filipines

El mandatari ha volgut ser present en l'acte de destrucció per part d'un buldòzer dels vehicles que van entrar il·legalment al país

zentauroepp41931466 topshot   a bulldozer crushes luxury vehicles at a ceremony 180208210259

zentauroepp41931466 topshot a bulldozer crushes luxury vehicles at a ceremony 180208210259 / TED ALJIBE

1
Es llegeix en minuts
Afp / Manila

El president filipí, Rodrigo Duterte, ha volgut ser testimoni directe de la destrucció de desenes de vehicles de luxe com a part de la campanya que ha posat en marxa contra la corrupció a la duana. Vehicles de marques Jaguar, Lexus, Mercedes, Stingray Corvette o suvs japonesos han sigut literalment esclafats per un buldòzer al pati de la Duana de Manila.

Els vehicles van ser confiscats després d'entrar il·legalment a l'arxipèlag, segons han dit les autoritats. Els cotxes triturats són 30 en total valorats en 61,6 milions de pesos filipins, uns 960.000 euros. "S'han transformat en ferralla", ha dit satisfet Duterte en el discurs que ha pronunciat davant dels funcionaris de duanes.

Normalment, els vehicles incautats se subhasten en benefici de les arques de l'Estat. "Els pagaré, no hi ha problema", ha promès Duterte.

Duanes és l'encarregada de gestionar els impostos a les importacions. És un dels serveis estatals que generen una quantitat d'ingressos més elevada. Però el servei duaner encapçala la llista d'entitats més corruptes del país.

Guerra contra les drogues

Notícies relacionades

El cap de les duanes, Isidro Lapena, ha dit durant la cerimònia de desballestament dels vehicles que des que es va fer càrrec de les Duanes, el mes d'agost passat, ha reforçat en 691 el personal de 7.000 empleats.  Des d'aleshores dos duaners han sigut despatxats i 16 suspesos per portar a terme presumptes pràctiques il·legals, ha afegit.

Duterte, que va arribar al poder el 2016, ha fet de la lluita contra la corrupció i les drogues les pedres angulars dels sis anys de mandat. El president filipí ha llançat una guerra sagnant i molt controvertida contra el narcotràfic durant la qual la policia ha matat més de 4.000 persones.

Temes:

Filipines Cotxes