Almenys 41 morts en l'incendi d'un hospital a Corea del Sud

Gairebé 200 pacients han hagut de ser evacuats per les flames

Almenys 41 persones han mort avui i 79 han resultat ferides, nou de gravetat, a conseqüència de l’incendi. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 41 persones han mort aquest divendres i 79 han resultat ferides, nou de gravetat, com a conseqüència d'un incendi en un hospital a la ciutat sud-coreana de Milyang, segons les autoritats locals.

Les víctimes haurien mort per inhalació de fum, segons ha informat el cos de bombers local a l'agència sud-coreana de notícies Yonhap.

Les flames s'haurien originat cap a les 7.30 hora sud-coreana (22.30 GMT de dijous) a la sala d'emergències del primer pis de l'edifici principal de l'Hospital Sejong, ubicat en aquesta localitat, que està a uns 280 quilòmetres al sud-est de Seül.

Els bombers han trigat unes tres hores a apagar el foc, que s'ha declarat quan més d'un centenar de persones eren a l'hospital.

En total 111 persones, la majoria pacients, han sigut traslladades a quatre centres mèdics pròxims.

Al seu torn, 94 persones que estaven internades en una residència d'avis adjacent a l'hospital s'han pogut escapar de les flames o han sigut evacuats.

Reunió d'urgència

El president sud-coreà, Moon Jae-in, ha convocat una reunió d'emergència amb el seu equip d'assessors després de conèixer-se el sinistre i ha instat les autoritats a identificar com més aviat millor i de manera eficient les víctimes per evitar generar confusió a les famílies afectades, segons un comunicat remès als mitjans.

Notícies relacionades

Moon també ha transmès el seu condol per les víctimes i ha ordenat una investigació exhaustiva dels fets "per establir mesures necessàries que evitin que es repeteixi un incendi" d'aquestes característiques.

El succés d'avui té lloc després que un incendi en un gimnàs de la ciutat sud-coreana de Jecheon (centre del país) va deixar 29 morts i 36 ferits el desembre passat.