EL REPTE TERRORISTA

Cinc morts en l'atac contra una església copta al Caire

Les primeres informacions apunten que un home armat ha intentat entrar al temple abans de ser abatut per la policia

1
Es llegeix en minuts

Almenys dos reclutes i un oficial de la Policia egipcis, i el conserge d'una església han mort aquest divendres en un atac armat contra el temple de Mar Mina, al barri de Heluan, al sud-est del Caire, ha informat a Efe una font de seguretat.

A més de les quatre víctimes, un dels dos atacants ha sigut abatut després que tots dos intentessin entrar a l'església i obrissin foc a les portes del temple quan se'ls va impedir l'accés, ha detallat la font.

Així mateix, ha afegit que l'assaltant portava explosius, sense especificar de quin tipus, i el segon terrorista va ser detingut poc després i va resultar ferit quan les forces de seguretat l'estaven perseguint després d'haver fugit del lloc de l'atac.

Alguns mitjans de comunicació locals han informat que l'assaltant portava un cinturó d'explosius i també han publicat fotografies del terrorista abatut a terra.

Massacre per Setmana Santa

Notícies relacionades

Els uniformats que han mort eren a l'entrada de l'església per prevenir precisament aquesta mena d'atacs, que han tingut lloc anteriorment, els últims i més mortífers, l'últim Diumenge de Rams, quan van morir més de 40 fidels en dos atemptats al nord del país.

Les esglésies a Egipte solen comptar amb fortes mesures de seguretat, que han sigut reforçades en aquestes dates coincidint amb la celebració del Nadal copte el dia 7 de gener, ja que la majoria dels cristians egipcis segueixen el ritu ortodox.