ATAC TERRORISTA

Vuit morts en un atemptat contra una església al Pakistan

Un dels quatre assaltants al temple metodista de Quetta va aconseguir fer esclatar els explosius que portava

zentauroepp41332371 qta01  quetta  pakistan   16 12 2017   pakistani children li171217092619

zentauroepp41332371 qta01 quetta pakistan 16 12 2017 pakistani children li171217092619 / FAYYAZ AHMED

1
Es llegeix en minuts
Efe

Vuit persones han mort i 44 han resultat ferides aquest diumenge en un atac de quatre insurgents a una església metodista a la ciutat de Quetta, a l'oest del Pakistan. Dos dels atacants han mort i els altres han fugit. L'Estat Islàmic (EI) s'ha atribuït l'atemptat.

L'atac contra l'església metodista Bethel Memorial a la plaça Imdad de Quetta, on hi havia unes 300 persones, ha començat cap a les 12.10, hora local (8.10 GMT). "S'estava celebrant la missa quan hem sentit trets molt a prop. Ha esclatat el pànic", va dir a Efe el sacerdot Simon Bashir.

30 minuts de tiroteig

Quatre insurgents van disparar primer a un policia a l'entrada del recinte on hi ha l'església, protegida per alts murs, i després a un agent situat a la porta del temple. No obstant, va indicar Bashir, l'arribada de més forces de seguretat va evitar que entressin a l'edifici i es va desencadenar un fort tiroteig, que es va allargar "durant uns 30 minuts".

De sobte, un dels quatre terroristes va aconseguir detonar els explosius que portava a prop de la porta de l'edifici, mentre que un altre va ser abatut per la policia abans que aconseguís activar els seus i els altres van fugir. "Dones i nens van començar a cridar i es va produir una estampida. L'explosió va ser tan forta que va fer que l'església trontollés", va descriure Baixir, que va afegir que la detonació va deixar el temple molt fet malbé, amb murs caiguts i vidres trencats.

Reivindicació de l'Estat Islàmic

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va reivindicar l'atemptat a través d'un comunicat difós a la xarxa social Telegram. El primer ministre pakistanès, Xahid Khaqan Abbasi, va condemnar l'atac i va exalçar la ràpida resposta de les forces de seguretat. "Tota la nació està unida contra el terrorisme i està compromesa en la lluita contra aquesta amenaça", va afirmar Abbasi, segons un comunicat de la seva oficina.

Quetta, capital de la província del Balutxistan, és una de les ciutats més conflictives del Pakistan, amb la presència de grups armats separatistes, faccions talibanes i grups gihadistes.

Violència contra minories religioses

Notícies relacionades

Els atacs contra minories religioses al Balutxistan són freqüents, l'últim d'ells d'envergadura l'octubre passat, en què almenys 18 persones van morir i 25 van resultar ferides en un atemptat suïcida amb bomba en un temple sufí.

El Pakistan és un país de majoria musulmana sunnita, on els cristians només són un 2% dels seus gairebé 200 milions d'habitants.

Temes:

Pakistan