Anunci a la Casa Blanca

Trump vol tornar a enviar astronautes a la Lluna

La iniciativa serà la base per emprendre una missió posterior a Mart

zentauroepp41143647 washington  dc   november 30   u s  president donald trump s171201182908

zentauroepp41143647 washington dc november 30 u s president donald trump s171201182908 / Paul Morigi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUADonald Trump, ha anunciat que pretén enviar novament astronautes a la Lluna. Trump ha assegurat que aquesta iniciativa permetrà als Estats Units reclamar amb orgull el lloc que els correspon a l'espai. L'arribada a la Lluna, segons els arguments del president, servirà de base per emprendre una missió a Mart.

"En aquesta ocasió no es tractarà només de posar la nostra bandera i deixar-hi empremta. Establirem la base per portar a terme una missió a Mart", ha declarat el president en el transcurs d'una cerimònia a la Casa Blanca.

L'última vegada que els EUA van enviar una missió tripulada fora de l'òrbita terrestre va ser el 1972, a l''Apolo 17'. Els seus dos astronautes, Eugene Cernan i Harrison Schmitt, van portar a terme tres caminades sobre la superfície lunar.

Notícies relacionades

Hogan Gidley, portaveu adjunt presidencial, ha subratllat que la nova directiva de Trump "modificarà la política de vols espacials tripulats del país per ajudar els EUA a convertir-se en la força principal en la indústria espacial, obtenir nous coneixements del cosmos i impulsar tecnologia increïble".

"A Mart i més enllà"

A l'octubre, el vicepresident nord-americà, Mike Pence, ja va avançar l'interès de Washington a "enviar astronautes nord-americans a la Lluna, no només per deixar-hi empremtes i banderes, sinó per construir les bases que necessitem per enviar nord-americans a Mart i més enllà". Pence presideix el Consell Nacional Espacial, un òrgan de l'Oficina Executiva del president Trump, dissenyada per potenciar les ambicions espacials.