com Hillary Clinton

El gendre i assessor de Trump va utilitzar el seu correu electrònic privat en assumptes de la Casa Blanca

Kushner reconeix haver enviat un centenar de missatges amb el seu compte privat

2
Es llegeix en minuts

Jared Kushner, gendre i assessor del president dels EUA, Donald Trump, va utilitzar un compte de correu electrònic privat per abordar assumptes de la Casa Blanca amb altres funcionaris del Govern, ha informat avui el diari 'Politico'.

Kushner, casat amb la filla gran de Trump, Ivanka, va alternar la utilització del seu compte privat amb l'oficial de la residència presidencial per tractar qüestions com cobertures mediàtiques i planificació d'actes, segons el rotatiu, que cita com a font "quatre persones familiaritzades amb l'ús del correu electrònic".

Entre altres, el gendre de Trump es va comunicar a través del seu correu electrònic privat amb l'excap de gabinet del president Reince Priebus, l'antic estrateg cap del mandatari Steve Bannon i el director del Consell econòmic Nacional de la Casa Blanca, Gary Cohn. Un advocat de Kushner, Abbe Lowel, va confirmar a 'Politico' l'existència del correu electrònic privat.

Un centenar de missatges

"El senyor Kushner utilitza la seva adreça de correu electrònic de la Casa Blanca per abordar assumptes de la Casa Blanca", afirma Lowel en un comunicat remès al diari. "Menys de 100 correus electrònics, des del gener a l'agost, van ser enviats o rebuts per Kushner de col·legues a la Casa Blanca en el seu compte de correu personal", subratlla l'advocat.

"Aquests generalment reenviaven articles de notícies o comentaris polítics i, molt sovint, passava quan algú començava l'intercanvi a l'enviar un correu al seu compte personal i no a la seva adreça de la Casa Blanca", va afegir Lowel. Segons el diari, "no hi ha indicació que Kushner hagi compartit cap material sensible o classificat en el seu compte privat, o que confiï en el seu compte de correu privat més que en el seu compte oficial de la Casa Blanca per tractar assumptes del Govern".

Kushner va obrir el compte privat el mes de desembre passat durant el període de transició presidencial, igual que la seva dona, Ivanka, que en va obrir un altre del mateix domini, encara que -segons 'Politico'- no hi ha proves que l'hagi utilitzat per a assumptes governamentals.

El precedent de Hillary Clinton

Notícies relacionades

Els comptes es van obrir després que Trump critiqués amb duresa en la campanya electoral del 2016 la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, per l'ús d'un servidor privat per tractar assumptes oficials quan era secretària d'Estat (2009-2013). L'FBI va arribar a investigar el cas de Clinton per comprovar si va incloure informació classificada en el seu correu privat.

L'FBI va concloure el juliol del 2016 que el fet que l'exsecretària d'Estat utilitzés un servidor privat per transmetre comunicacions governamentals, inclosos correus electrònics amb informació classificada, no justificava la seva imputació. Clinton va arribar a responsabilitzar de la seva derrota en les eleccions presidencials el llavors director de l'FBI, James Comey, que 11 dies abans dels comicis va anunciar una nova investigació sobre l'ús que va fer de servidors de correu privats.