PRESSIÓ A PYONGYANG

Espanya expulsa l'ambaixador de Corea del Nord

La decisió és conseqüència dels assajos nuclears i balístics recents portats a terme per Pyongyang

monmartinez40178378 gra387  madrid  18 09 2017   fotograf a de archivo tomada el170918211052

monmartinez40178378 gra387 madrid 18 09 2017 fotograf a de archivo tomada el170918211052 / Javier Tormo

1
Es llegeix en minuts

El Govern espanyol ha informat l'ambaixador de Corea del Nord a Madrid, Kim Hyok-chol, que ha d'abandonar el país abans de final de mes, ha anunciat el ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis.

Dastis ha informat que el diplomàtic nord-coreà ha sigut citat dilluns al Ministeri d'Afers Exteriors per ser informat de la decisió d'expulsió, que està vinculada amb els assajos nuclears i balístics que està fent el règim de Pyongyang.

Segons el ministre, el Govern espanyol ha arribat a la conclusió que "era necessari adoptar aquest pas perquè aquests programes són una seriosa amenaça per a la pau i la seguretat internacional".

Advertències reiterades

Dastis, que és a Nova York per participar en l'Assemblea General de l'ONU, ha apuntat així mateix que la decisió s'ha pres després d'"haver-ne advertit reiteradament l'ambaixador i les autoritats nord-coreanes".

Notícies relacionades

La mesura es produeix després que Corea del Nord llancés divendres passat un nou míssil que va sobrevolar el nord del Japó després de les dures sancions imposades per l'ONU al règim de Kim Jong-un per la seva última prova nuclear.

El Govern espanyol ja havia reaccionat a les proves balístiques de Pyongyang el 31 d'agost passat al convocar l'ambaixador nord-coreà a Espanya, a qui li van comunicar la decisió de reduir de tres a dos el nombre de personal diplomàtic d'aquesta representació a Madrid.