POLÈMICA GUERRA ANTIDROGUES

La policia de Filipines mata 32 narcotraficants en 24 hores

Els agents van arrestar més d'un centenar de sospitosos en una de les jornades més sagnants de la controvertida campanya llançada pel president Duterte

mbenach39614294 lor22 manila  filipinas   9 08 2017   el presidente filipino170816111320

mbenach39614294 lor22 manila filipinas 9 08 2017 el presidente filipino170816111320 / ROLEX DELA PENA

1
Es llegeix en minuts
Efe / Manila

La policia de la província filipina de Bulacan ha anunciat aquest dimecres que va matar 32 presumptes narcotraficants en un interval de 24 hores, en una de les jornades més sagnants de la "guerra antidroga" iniciada fa un any pel president Rodrigo Duterte.

Els agents van acabar amb les vides dels 32 sospitosos i en van arrestar 107 més en una operació antidroga a gran escala portada a terme entre dilluns i dimarts en aquesta província de 3,3 milions de persones al nord de Manila, ha informat la policia regional de Bulacan en un comunicat.

En l'operació les autoritats van incautar 367 bosses de 'shabú' -clorhidrat de metamfetamina-, 765 grams de marihuana, 2 granades, 34 armes de foc de diversos calibres i 114 bales en un total de 49 batudes, segons el comunicat.

L'elevat nombre de morts en un interval de temps tan curt és inusual, fins i tot tenint en compte que la "guerra contra les drogues" de Duterte ja ha causat 3.451 morts a mans de la policia en aquest tipus d'operacions a tot el país, segons les últimes dades oficials.

Lluitar fins a la mort

La policia de Bulacan ha justificat la seva actuació amb l'argument que els sospitosos assassinats eren "notoris delinqüents dels que prefereixen lluitar fins a la mort abans que ser atrapats vius", i els agents "no van tenir més remei" que disparar a matar.

A més, va destacar que l'operació va ser un èxit per a les autoritats en la seva "lluita implacable contra les drogues i les armes il·legals i a l'hora d'aplicar les ordres d'arrest" a la província.

Assassinats i patrulles veïnals

Notícies relacionades

Es calcula que més de 7.000 persones han mort des que va començar aquesta controvertida campanya de Duterte, ja que als abatuts per la policia s'hi sumen les víctimes de patrulles veïnals i altres assassinats afavorits pel clima d'impunitat.

La "guerra contra les drogues" ha sigut criticada durament per organitzacions internacionals que acusen el president de violar els drets humans, encara que ell ha reiterat que continuarà amb la campanya fins a erradicar el narcotràfic i el crim en aquest país de 100 milions d'habitants.