VIOLÈNCIA RACISTA ALS ESTATS UNITS

Aquest és James Alex Fields, l'autor de l'atropellament mortal de Charlottesville

El noi, de 20 anys, va participar en la concentració de supremacistes blancs amb integrants de l'organització extremista Vanguard America abans de llançar-se suposadament contra la multitud

zentauroepp39675979 this police booking photograph obtained august 13  2017 cour170813165535

zentauroepp39675979 this police booking photograph obtained august 13 2017 cour170813165535 / ALBEMARLE COUNTY JAIL

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Les autoritats nord-americanes han acusat formalment d'assassinat en segon grau James Alex Fields Jr., de 20 anys i natural d'Ohio, com a presumpte autor de l'atropellament d'aquest dissabte a Charlottesville que va causar un mort i més de 20 ferits després d'una marxa de supremacistes blancs.

Fields, de raça blanca, va ser detingut poc després d'atropellar un grup de persones que protestaven contra la marxa de blancs supremacistes 'Unir la dreta' (UTR, en les seves sigles en anglès), que va tenir lloc al matí a la ciutat, i on es van registrar violents xocs entre manifestants i opositors a ells.

L'adolescent, resident a Maumee (Ohio), està detingut a la presó del comtat d'Albermarle-Charlottesville. El cap de policia de la ciutat, Al Thomas, va afirmar en roda de premsa que l'atropellament va ser un acte premeditat.

Fields va ser detingut als voltants del lloc de l'incident, i encara que inicialment alguns perfils 'on line' de l'extrema dreta nord-americana van clamar que es tractava d'un militant anti-Trump i seguidor radical del senador demòcrata Bernie Sanders, basant-se en una identitat falsa difosa per la web Reddit, James Alex Fields Jr. va ser identificat posteriorment com el conductor del cotxe.

Símbols ultres

Notícies relacionades

Mentre encara s'especula sobre els motius de Fields per cometre el criminal atropellament, les fotografies que se n'han divulgat mostren que va ser present en la concentració d'UTR amb membres de Vanguard America, grup racista i dretà que va ajudar Jason Kessler a organitzar la concentració. En una imatge de Facebook apareix amb un escut i un símbol ultra molt popular entre els neonazis nord-americans, envoltat de militants de l'extrema dreta. Vanguard America es va afanyar poc després a negar que fos membre oficial del grup.

La mare de Fields, Samantha Bloom, va declarar al 'Toledo Blade', afiliat a la CNN, que el noi li va comentar la setmana passada que aniria a una concentració de la "dreta alternativa", però no va parlar amb ell de política. "Li vaig dir vigilés... si anaven a manifestar-se, per assegurar-se que ho fes pacíficament", va explicar al diari. Més tard va explicar a l'agència Associated Press que ella creia que la marxa era a favor del president Donald Trump, no dels supremacistes blancs.