CONTRA UNA INSTAL·LACIÓ PETROLERA

Més de 50 morts a Nigèria per un atac de Boko Haram

zentauroepp39435268 rescue workers remove the body of a victim after a suicide b170728013638

zentauroepp39435268 rescue workers remove the body of a victim after a suicide b170728013638 / Makama Sule

1
Es llegeix en minuts

Més de 50 persones van morir dimarts passat en l'atac de Boko Haram contra una instal·lació petrolera al nord-est de Nigèria, a l'estat de Borno, segons fonts mèdiques i humanitàries recollides per l'agència AFP.

"El balanç de la situació continua empitjorant," va declarar una font involucrada en les seqüeles de l'atac perpetrat a prop de la localitat de Magumeri."Tenim més de 50 víctimes i ens n'estan arribant més", va afegir la mateixa font.

Alliberats professors segrestats

Es dona la circumstància que nou soldats nigerians han mort avui durant l'operació en què han estat rescatats els deu investigadors universitaris segrestats per Boko Haram, segons han informat fonts del Govern.

L'acció es va efectuar ahir a la nit, un dia després que els docents de la Universitat de Maiduguri fossin capturats al poble de Jibi, igualment a l'estat de Borno, un dels més assetjats pel grup terrorista.

En l'enfrontament hi van morir vuit soldats i un oficial, va precisar un portaveu de l'Exèrcit, que va confiscar un gran nombre d'armes i municions.

Els investigadors, del departament de Geologia de l'esmentada universitat, havien sigut enviats per l'empresa nacional de petroli per buscar nous jaciments a la conca del Txad.

Altres segrestos

Aquesta zona és un dels punts més explorats pel Govern nigerià per augmentar la seva producció de petroli, actualment concentrada al delta del Níger i al golf de Guinea.

Els segrestos són bastant comuns a Nigèria, on la majoria dels ostatges solen ser alliberats il·lesos després del pagament d'un rescat, encara que en ocasions són alliberats per agències de seguretat.

A l'abril, dos treballadors turcs, també del sector petroler, van ser capturats al sud-est del país i alliberats pocs dies després, el mateix que els va passar a dos arqueòlegs alemanys el mes de febrer passat.

Notícies relacionades

Boko Haram va adquirir notorietat internacional, fins i tot abans de proclamar-se franquícia de l'Estat Islàmic (EI) a l'Àfrica, al declarar el seu propi califat islàmic al nord de Nigèria.

Segons les xifres del Govern, des del 2009 més de 20.000 persones han sigut assassinades i ha obligat a prop de dos milions de persones a fugir de casa.