POLÈMICA AL PAÍS ASIÀTIC

Malàisia prohibeix emetre el tema 'Despacito' als mitjans estatals per la seva "lletra obscena"

Ni la ràdio ni la televisió estatal podran reproduir la cançó a petició d'alguns membres del Govern, que la consideren indecent

1
Es llegeix en minuts

Malàisia ha prohibit emetre la cançó 'Despacito' a la ràdio estatal i la televisió després que algunes persones al país de majoria musulmana s'hagin queixat que la lletra és obscena.

La prohibició va ser anunciada a la radiotelevisió malàisia RTM dimecres pel ministre de Comunicacions, Said Keruak, però la cançó es pot seguir escoltant en emissores privades i plataformes 'on line'. "Aquesta decisió s'aplica només a RTM", ha afegit. "Totes les altres televisions i ràdios es guien pels seus propis processos d'avaluació en contra del Codi de Contingut de Comunicacions i Multimèdia", ha incidit.

Assumpte seriós

La secció femenina del partit islamista de Malàisia, Amanah, havia demanat que es prohibís la cançó per la seva "lletra obscena". "Veig això com un assumpte seriós ja que la cançó la canten els joves sense saber el verdader significat", ha assenyalat Atriza Umar, una responsable d'Amanah.

Notícies relacionades

La cançó, publicada al gener pel porto-riqueny Luis Fonsi i el raper Daddy Yankee i posteriorment en una nova versió amb la col·laboració de Justin Bieber, ha arribat al número u de les llistes d'èxits a 35 països de tot el món.

'Despacito' s'ha escoltat en diferents plataformes de 'streaming' 4.600 milions de vegades, fet que l'ha convertit en la més escoltada de tots els temps.