El gos de presa de la família Trump

Les últimes revelacions situen Donald Trump Jr. al centre de la trama russa que persegueix políticament el seu pare

zentauroepp39260577 file photo  donald trump jr  thrusts his fist after speaking170711193517

zentauroepp39260577 file photo donald trump jr thrusts his fist after speaking170711193517 / MIKE SEGAR

1
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON

Si hi ha un gos de presa a la família Trump, aquest és Donald Trump Jr., el gran dels cinc fills del magnat, l’home que ha convertit el seu compte de Twitter en una catapulta llenguda per respondre als atacs contra el seu pare. El mes de juliol passat, quan es va començar a rumorejar que Rússia havia filtrat els e-mails del Partit Demòcrata per dinamitar la candidatura de Hillary Clinton, Don, com l’anomenen a casa, va sortir al rescat descrivint com a «falses» i «fastigoses» les insinuacions que apuntaven a una possible estratègia del Kremlin per ajudar el seu pare. Un any després d’allò, ha hagut de confirmar que es va reunir amb una advocada russa després que li prometessin informació del Kremlin per «incriminar» Clinton.

    

En els programes satírics de la televisió nord-americana, el gran dels Trump, de 39 anys, no en surt mai ben parat. 'Saturday Night Live' el presenta com un imbècil integral, curt de gambals i sempre a la lluna. Però durant la Convenció Republicana a Cleveland va ser el membre de la família que més bona impressió va causar. Va dedicar el seu discurs a humanitzar el seu pare, trencant així amb la imatge del milionari tancat al seu palau de vidre i aliè als problemes de la gent. D’alguna manera, va ser una sorpresa perquè només va participar en la campanya puntualment.

Notícies relacionades

    

Des que Trump va conquistar la presidència, el seu fill s’ha dedicat a dirigir l’empresa familiar amb el seu germà Eric, un destí que va voler evitar durant anys. A diferència dels seus germans, sempre va disfrutar més dels estius a la Txecoslovàquia natal de la seva mare que dels salons versallescos de la Trump Tower. Encara avui presumeix de la seva afició per la caça, la pesca i la muntanya. Cada vegada que pot, s’escapa amb la seva dona i els seus cinc fills a les muntanyes novaiorqueses dels Catskills.