Enfrontaments entre manifestants i policia a Hamburg per la cimera del G-20

Diversos grups d'esquerra han convocat fins a una vintena de protestes durant la reunió

Les manifestacions contra la cimera del G-20 van derivar en disturbis violents. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

La policia alemanya ha fet ús de canons d'aigua a pressió per dispersar grups de manifestants identificats com violents que es van barrejar amb una marxa convocada per l'esquerra radical contra la celebració de la cimera del G-20 a Hamburg, que s'obre formalment el divendres.

Els antiavalots, presents al lloc de la concentració i al llarg de tot el recorregut previst amb un fort contingent, van detenir la marxa poc després de la seva arrencada, al detectar entre els manifestants prop d'un miler d'encaputxats, van informar fonts policials.

Es van produir els primers altercats i llançament d'alguns objectes contundents en direcció als efectius policials, i després les forces de seguretat van bloquejar el carrer per on havia de discórrer la manifestació.

La marxa portava per lema 'Benvingut a l'infern' -'Welcome to hell', en anglès- i havia sigut organitzada per diversos col·lectius, entre ells el moviment Rote Flora -Flora Roja-, agrupats al voltant d'una casa ocupada pròxima al centre de congressos on se celebrarà la cimera.

Les autoritats alemanyes han preparat un dispositiu de prop de 19.000 agents en previsió d'altercats i davant l'alarma general antiterrorista que regeix a tot Alemanya.

Notícies relacionades

Per als dies precedents a la cimera i fins al final, dissabte, hi ha convocades una vintena de manifestacions de diversa índole, entre elles les de signe radical.

Els serveis de seguretat estimen que uns 8.000 manifestants esquerrans disposats a la violència podrien concentrar-se a Hamburg per tracta d'alterar el transcurs de la cimera amb els líders de vint principals potències i economies emergents.

Temes:

G-20 Alemanya