Quan uns mitjons eclipsen una cimera bilateral

El nou primer ministre irlandès mostra els seus mitjons amb motius canadencs durant la visita de Trudeau

zentauroepp39164854 topshot   canada s prime minister justin trudeau  l  is pres170706102112

zentauroepp39164854 topshot canada s prime minister justin trudeau l is pres170706102112 / PAUL FAITH

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, es va reunir aquest dimarts a Dublín amb el seu col·lega irlandès, Leo Varadkar, per tractar assumptes bilaterals, amb especial atenció als acords comercials entre el país nord-americà i la Unió Europea (UE), han informat fonts oficials. El líder canadenc va arribar a la capital irlandesa la passada nit per iniciar una visita de tres dies a l'illa, on està acompanyat per la seva dona, Sophie Grégorie, i el seu fill petit, Hadrien.

El moment cabdal de la visita es va produir durant la roda de premsa conjunta. Va ser llavors quan Varakdar va mostrar els seus mitjons, vermells i decorats amb motius canadencs com fulles d'auró i agents de la policia muntada. A més, va regalar a Trudeau una samarreta de la selecció irlandesa de rugbi. El primer ministre canadenc no es va poder aguantar el riure, en una imatge que va ser captada pels fotògrafs.

Varadkar, que va accedir al càrrec el mes passat, i Trudeau, abordaran qüestions comercials d'interès comú, entre les quals destaca el tractat comercial entre la UE i el Canadà (CETA), han apuntat les fonts.

PRIMERA TROBADA

Per al dirigent democristià irlandès aquesta és la seva primera trobada amb un mandatari estranger a Dublín des que va substituir al capdavant del Govern el seu company de partit Enda Kenny.

Com a part d'aquesta visita, Trudeau també es reunirà avui amb el president de la República d'Irlanda, Michael D. Higgins, que ocupa un càrrec principalment representatiu.

Després del seu pas per aquest país, el primer ministre canadenc es desplaçarà a Hamburg (Alemanya) per participar a final d'aquesta setmana en la cimera del G-20 (grup de països desenvolupats i emergents), on es tornarà a abordar l'assumpte del CETA i l'impacte de la sortida del Regne Unit de la UE.

ADMIRADOR DEL SEU ESTIL

Notícies relacionades

Així mateix, Trudeau mantindrà entrevistes amb líders empresarials i comunitaris a la capital irlandesa i a la nit assistirà a un sopar de gala presidit per Varadkar al castell de Dublín.

El "Taoiseach" (primer ministre irlandès), líder del democristià partit Fine Gael, s'ha declarat admirador de l'estil polític dels seus col·legues canadenc i francès, Emmanuel Macron, i de les seves posicions respecte al lliure comerç i la defensa dels llaços amb Europa.