Trump accepta la invitació de Macron i assistirà a la desfilada del 14 de juliol

Alguns soldats nord-americans desfilaran amb els seus homòlegs francesos en presència dels dos dirigents

bgonzalez39080323 files  this file photo taken on may 25  2017 shows us presid170628181648

bgonzalez39080323 files this file photo taken on may 25 2017 shows us presid170628181648 / MANDEL NGAN

1
Es llegeix en minuts

El president nord-americà, Donald Trump, ha acceptat aquest dimecres la invitació del seu homòleg francès, Emmanuel Macron, per assistir a París a la desfilada del 14 de juliol, la festa nacional francesa, segons ha informat en una nota el palau de l'Elisi.

La invitació de Trump a la celebració pretén commemorar el centenari de l'entrada de les tropes dels EUA a la primera guerra mundial (1914-1918), segons ha especificat la seu de la presidència francesa. Per celebrar-ho, alguns soldats nord-americans desfilaran amb els seus homòlegs francesos en presència dels dos dirigents, segons s'ha explicat a la nota.

El cap d'Estat francès va convidar el mandatari nord-americà aquest dimarts durant una conversa telefònica en la qual tots dos van abordar "la necessitat de treballar per a una resposta comuna en cas d'un atac químic a Síria".

REUNIONS PRÈVIES

Notícies relacionades

Abans de la seva participació conjunta en la commemoració francesa, Macron i Trump celebraran una reunió bilateral durant el G-20 dels pròxims 7 i 8 de juliol a la ciutat alemanya d'Hamburg.

Des de la seva primera trobada cara a cara en una cimera de l'OTAN, s'ha parlat als mitjans de comunicació de la futura relació entre els dos mandataris després de la famosa imatge de la seva ferma encaixada de mans. Alguns la van interpretar com un pols entre tots dos, i més tard, Macron va reconèixer que no va ser "innocent" sinó una forma de demostrar que França no té intenció de fer "petites concessions".