Sturgeon ajorna el referèndum independentista d'Escòcia fins que acabin les negociacions del 'brexit'

La primera ministra escocesa ha criticat el pacte de Govern entre May i el DUP nord-irlandès

zentauroepp39078102 scotland   s first minister  nicola sturgeon  addresses the 170627160817

zentauroepp39078102 scotland s first minister nicola sturgeon addresses the 170627160817 / RUSSELL CHEYNE

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Nicola Sturgeon ha declarat aquest dimarts davant els mitjans que Escòcia no celebrarà el seu referèndum independentista fins que acabin les negociacions per al 'brexit'. L'ajornament, que queda en l'aire fins a nou avís, respon als mals resultats obtinguts pel seu partit en les eleccions del 8 de juny.

Després d'haver perdut un terç dels seus escons a les eleccions generals, Sturgeon ha assegurat al Parlament d'Edimburg que segueix compromesa amb la convocatòria d'una nova consulta, però renuncia a portar-la a terme de manera "immediata". La líder del Partit Nacionalista Escocès (SNP) ha assenyalat que centrarà els seus esforços els pròxims mesos a influir en les negociacions del 'brexit' per assegurar-se "el millor resultat possible per a Escòcia".

DNI BRITÀNIC

Notícies relacionades

La decisió de l'ajornament del referèndum d'autodeterminació escocès ha transcendit poc després que la 'premier' britànica, Theresa May, revelés als mitjans una sèrie de decisions preses per assegurar el compliment dels drets dels ciutadans europeus a la Gran Bretanya després del 'brexit'. Segons va explicar ahir el seu Govern, els residents que faci més de cinc anys que viuen al Regne Unit hauran de demanar a l'Administració britànica un DNI per poder continuar residint al país

May també va donar a conèixer aquest dilluns la seva decisió de pactar amb el DUP nord-irlandès per formar Govern a canvi d'un extra de finançament per a la regió durant dos anys, una decisió amb què Sturgeon no està d'acord.