DESPRÉS DE LA SEVA DERROTA A LES PRIMÀRIES

Manuel Valls abandona el Partit Socialista

L'ex primer ministre francès anuncia la seva intenció d'integrar-se al grup parlamentari que recolza Macron

PAR03 PARÍS (FRANCIA) 19/06/2017.- Manuel Valls (c), ex primer ministro y uno de los diputados elegidos en las urnas, a su llegada a la Asamblea Nacional en París (Francia) hoy, 19 de junio de 2017. El partido ’Le Republique En Marche’ ganó la mayoría absoluta en las elecciones parlamentarias. EFE/Christophe Petit Tesson

PAR03 PARÍS (FRANCIA) 19/06/2017.- Manuel Valls (c), ex primer ministro y uno de los diputados elegidos en las urnas, a su llegada a la Asamblea Nacional en París (Francia) hoy, 19 de junio de 2017. El partido ’Le Republique En Marche’ ganó la mayoría absoluta en las elecciones parlamentarias. EFE/Christophe Petit Tesson / EFE / CHRISTOPHE PETIT TESSON

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

L'ex primer ministre francès Manuel Valls abandona el Partit Socialista. "Una part de la meva vida política s'acaba. Deixo el Partit Socialista o el Partit Socialista em deixa", ha declarat a l'emissora de ràdio RTL el polític nascut a Barcelona.

Valls s'asseurà aquest dimarts com a diputat a l'Assemblea Nacional. Després d'haver sigut derrotat en les primàries socialistes del mes de gener, es va negar a recolzar el candidat oficial del partit, Benoît Hamon, i va anunciar que donaria el seu vot a Emmanuel Macron.

Després es va presentar a les eleccions legislatives com a independent, recolzant La República en Marxa, la formació del president. Valls va voler ser candidat oficial del partit de Macron. LRME no el va incloure oficialment a les seves llistes, encara que tampoc va presentar un representant de LREM en la seva circumscripció, deixant-li així la via lliure per ser elegit.

Aquest dimarts Valls ha dit que no s'integrarà en un grup  parlamentari "que tingui ambigüitats o no voti la confiança del Govern". El Partit Socialista va anunciar aquest cap de setmana que no té la intenció de votar la confiança del nou Executiu el pròxim 4 de juliol, data del debat de política general que tindrà lloc a l'Assemblea Nacional.

SUPORT A MACRON

"Jo vull estar clarament en la majoria, per una qüestió de coherència. Vaig recolzar Emmanuel Macron abans de la primera volta i això m'ha costat car. Em vaig inscriure en la majoria presidencial durant la campanya de les legislatives. Hi ha un moment en què s'ha de ser clar. Vull estar en el cor de la majoria per coherència, deixo el partit socialista o el partit socialista em deixa a mi", ha explicat.

Notícies relacionades

Representant de l'ala reformista del partit, Valls va mantenir durant tota la legislatura del president François Hollande un dur pols amb els diputats ‘rebels’ crítics amb la deriva liberal de l'inquilí de l'Elisi i les reformes impulsades pel Govern.

Va ser especialment violent el debat sobre la reforma laboral, una llei contestada al carrer i a la qual uns quaranta diputats socialistes es van negar a recolzar a l'Assemblea Nacional, entre ells el mateix Hamon. Valls va optar per recórrer al decret per a tirar endavant la reforma.