Macron i Schwarzenegger es conjuren contra el canvi climàtic

El president francès i l'intèrpret de 'Terminator' es reuneixen a l'Elisi per abordar el desafiament mediambiental

Macron i Schwarzenegger, junts a l’Elisi. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'exgovernador de Califòrnia Arnold Schwarzenegger, fundador de la coalició "R20: Regions d'Acció Climàtica", va afirmar aquest divendres que "és important que puguem crear un futur verd", després de reunir-se amb el president francès, Emmanuel Macron.

El mandatari francès va rebre Schwarzenegger amb motiu del llançament a París d'un "Pacte Mundial pel Medi Ambient" que es vol convertir en un tractat internacional.

Una hora de reunió al Palau de l'Elisi que l'actor i activista nord-americà va considerar "fantàstica". Igual que ell, va ressaltar, Macron està "apassionat" pels temes mediambientals, i va augurar que en aquesta àrea serà un "gran líder" per al seu país i per al món.

Sobre el fons de la qüestió, va insistir que "tots els països han de participar" en les iniciatives climàtiques perquè els problemes són d'abast mundial.

Un missatge que va en la línia de les seves crítiques al president nord-americà, Donald Trump, per haver desvinculat el seu país de l'Acord de París del desembre del 2015 sobre el canvi climàtic.

"No hi ha un aire liberal o un aire conservador. Tots respirem el mateix aire", va argumentar.

Notícies relacionades

Schwarzenegger va ser acomiadat al pati de l'Elisi per Brigitte Macron, la dona del president francès, que demà té previst assistir a la clausura del llançament de l'anomenat "Pacte Mundial pel Medi Ambient".

Una iniciativa impulsada, entre altres per, Laurent Fabius, que va dirigir les negociacions finals de l'Acord de París quan era ministre francès d'Exteriors, l'exsecretari general de l'ONU Ban Ki-moon, o el nou ministre francès de la Transició Ecològica, Nicolas Hulot, a part del mateix Schwarzenegger.