Almenys 140 desapareguts per un corriment de terres a la Xina

La part alta d'una muntanya sepulta un poble a la província de Sichuan

Més d’un centenar de persones queden sepultades arran d’una esllavissada de terra a la Xina. / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE / PEQUÍN

Una esllavissada de terra que ha tingut lloc a la província de Sichuan, al sud-oest de la Xina, ha ensorrat desenes de cases i ha deixat almenys 141 desapareguts, ha informat l'agència estatal Xinhua. Les autoritats del comtat de Maoxian han comunicat que el succés s'ha produït després que la part alta d'una muntanya caigués sobre el poble de Xinmo, al voltant de les 6.00 del matí.

Almenys 46 cases han quedat enterrades mentre que dos quilòmetres del curs d'un riu i 1.600 metres d'una carretera han quedat sepultats per les roques. Segons ha informat el portaveu del govern provincial de Sichuan, Tang Limin, un equip de rescat amb més de 300 persones s'ha traslladat a la zona, amb excavadores i un instrument de detecció de vida.

El govern provincial ha posat en marxa el nivell més alt de resposta d'auxili en cas de desastre.

Notícies relacionades

Imatges difoses per la televisió oficial CCTV mostren diversos soldats aixecant pesades roques i diverses excavadores treballant a la zona on hi havia el poble, que presumiblement ha quedat sepultat.

En aquesta època de l'any són freqüents les pluges torrencials a la Xina i és comú que es produeixin inundacions, esllavissades i altres catàstrofes motivades per fenòmens meteorològics.

Temes:

Xina