Trump carrega contra el "brutal" règim nord-coreà després de la mort del jove nord-americà empresonat a Pyonyang

Corea del Nord va tornar Otto Warnbier en coma després d'empresonar-lo per robar un cartell de propaganda

Els Estats Units asseguren que l’assumpte no quedarà així. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El president nord-americà, Donald Trump, ha enviat el seu condol a la família d'Otto Warmbier, que va morir dilluns després de tornar en coma de Corea del Nord, un règim que ha qualificat de "brutal" i de no tenir "decència humana bàsica".

"El destí d'Otto augmenta la determinació de la meva Administració de prevenir tragèdies d'innocents que cauen a les mans de règims que no respecten l'imperi de la llei o la decència humana bàsica", indica Trump en un comunicat. L'estudiant nord-americà Otto Warmbier, que va estar pres a Corea del Nord durant més d'un any i que va ser entregat la setmana passada en coma a la seva família, va morir dilluns al seu Ohio natal, segons ha informat la seva família.

Warmbier feia més d'un any que estava en coma, estat en què va entrar poc després de la seva última aparició en públic, durant el seu judici a Pyongyang el març del 2016 per suposadament robar un cartell de propaganda, segons la seva família.

El règim de Corea del Nord sosté que Warmbier va patir un brot de botulisme i que li van donar una pastilla per dormir, però que no es va tornar a despertar, explicació que la família ha refutat.

Trump i la primera dama, Melania Trump, van oferir el seu condol a la família de Warmbier i van reconèixer que "no hi ha res més tràgic per a un pare que perdre un fill en el millor de la seva vida".

"Els Estats Units condemnen una vegada més la brutalitat del règim nord-coreà", va assegurar Trump, el Govern del qual va aconseguir que Pyongyang accedís a entregar el jove, de 22 anys.

IMPORTANTS DANYS CEREBRALS

En el comunicat, els pares, Fred i Cindy Warmbier, van agrair als metges de l'hospital de Cincinnati on va arribar Warmbier fa sis dies per fer tot el possible per salvar-lo, després d'haver sigut entregat per les autoritats nord-coreanes en coma i amb importants danys cerebrals.

Notícies relacionades

La família va condemnar "l'horrible i tortuós abús" que va rebre de mans del Govern nord-coreà, a qui van responsabilitzar de la seva mort.

El secretari d'Estat nord-americà, Rex Tillerson, va anunciar la setmana passada que el seu Departament havia aconseguit l'alliberament del jove, que en un vol privat va ser entregat a la seva família en coma i amb greus lesions cerebrals.