'LÍNIA DIRECTA' AMB EL PRESIDENT DE RÚSSIA

Putin ataca la credibilitat de l'exdirector de l'FBI però li ofereix asil

James Comey va denunciar al Senat la interferència russa en les eleccions presidencials i va acusar Trump de destituir-lo per les seves investigacions

zentauroepp38900914 russian president vladimir putin gestures while speaking to 170615193658

zentauroepp38900914 russian president vladimir putin gestures while speaking to 170615193658 / Alexander Zemlianichenko

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

Com era d'esperar, el nom de James Comey, exdirector de l'FBI rellevat del càrrec pel president Donald Trump mentre investigava la possible interferència russa en les eleccions presidencials nord-americanes, ha sortit durant el programa 'Línia directa', la marató televisiva que se celebra anualment a Rússia amb preguntes de l'audiència adreçades al president Vladímir Putin.

Putin ha volgut minvar la credibilitat de l'home que va testificar sota jurament que Rússia havia intentat influir en els comicis del novembre i que ho tornaria a fer. "No ha mostrat proves", ha contraatacat el líder rus en un moment de la seva intervenció, abans de traslladar als EUA les acusacions de què estan sent objecte els seus serveis secrets. Comey "va dir que nosaltres havíem influït en les ments", això és el que fan els EUA "a tot el món", ha dit.

FILTRACIONS A LA PREMSA

Notícies relacionades

Tot i que considera "molt estrany" que Comey filtrés a la premsa el contingut de les seves converses privades amb Trump, el líder del Kremlin ha traçat un paral·lelisme entre el seu cas i el d'Edward Snowden, l'exanalista de l'Agència Nacional de Seguretat refugiat a Moscou, arribant fins i tot a oferir-li, gairebé a tall de provocació, "asil" en el cas de ser perseguit judicialment per aquestes filtracions.

Aquest any, el programa ha durat al voltant de quatre hores, amb desenes de preguntes de ciutadans que feien referència sobretot a la situació econòmica: mestresses de casa que es queixaven de les condicions precàries de casa seva, afectats per inundacions que no havien rebut les indemnitzacions. Putin també ha defensat la transferència de la catedral de Sant Isaac a Sant Petersburg a l'Església ortodoxa, un tema que ha suscitat una gran polèmica a la segona ciutat russa.