Quatre ferits, entre ells una policia, en un tiroteig en una estació de metro de Munic

L'autor de l'atac, també ferit, ha sigut detingut i les autoritats descarten, de moment, la hipòtesi d'un acte terrorista

jgblanco38869655 police guard in front of a subway station in munich  germany170613112349

jgblanco38869655 police guard in front of a subway station in munich germany170613112349 / Sven Hoppe

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ensurt majúscul a Munic. Aquest matí una agent de policia ha sigut ferida de gravetat després que un home hagi obert foc enmig de l'estació de metro de Unterföhring, a la perifèria de la capital bavaresa. Les autoritats han descartat, de moment, que es pugui tractar d'un atemptat terrorista i han remarcat que encara no hi ha indicis d'un segon col·laborador.

L'atac ha tingut lloc a les 8.23 del matí quan un home ha robat la pistola a l'agent i ha començat a disparar fins a cinc vegades, segons ha apuntat un testimoni al diari 'Bild'. Malgrat tot, la policia encara no ha especificat el nombre exacte de trets.

Segons les primeres dades facilitades per la policia, el tiroteig ha tingut lloc en el marc d'una operació policial rutinària, quan els agents han anat a intercedir en una baralla. Segons ha informat un portaveu de les forces de seguretat en una breu compareixença davant la premsa, al lloc dels fets la policia ha rebut l'avís que en un tren s'havia produït una baralla entre viatgers.

TOT SOTA CONTROL

A l'arribar al lloc, els agents han trobat els implicats en la baralla a l'andana i un d'ells ha intentat empènyer un agent a les vies del tren. L'atacant, que ha sigut reduït i detingut per la policia, també ha resultat ferit de bala i ha sigut traslladat a l'hospital. 

Els agents de seguretat han afegit que dos transeünts també han resultat ferits pels trets encara que cap dels casos està greu ni s'ha posat en perill la seva vida.

Notícies relacionades

Després de descartar la hipòtesi terrorista, el portaveu de la policia bavaresa Michael Riehlein ha remarcat que “ja no hi ha cap perill per a la població” i que tot està sota control.

L'estació de Unterföhring es troba acordonada per la policia, que investiga els fets, i la línia S8 ha quedat paralitzada. Helicòpters i un equip de forces especials s'han desplaçat a la zona.